GGA 2017 persbericht handhaving Diemerpolders

Toezien op naleving regels voor honden in Diemerpolder

Publicatiedatum: 27 maart 2017

.De Diemerpolder is een onderdeel van Groengebied Amstelland en is een geliefd gebied om honden uit te laten. Met de hond wandelen in de vrij natuur is natuurlijk heerlijk

Omdat de natuur kwetsbaar is en om geen overlast voor andere recreanten te veroorzaken, zijn hier regels aan verbonden. De komende weken gaan handhavers van de gemeente Diemen, toezichthouders van Groengebied Amstelland en politie controleren of deze ‘hondenregels’ worden nageleefd. Als er reden toe is, schrijven zij een boete uit.

Regels honden Diemerpolder:
De Diemerpolder bestaat uit het Pen-bos, Over-Diemen en de Diemerpolder-Noorden de algemene regel in deze gebieden is, dat honden aan de lijn moeten. Weliswaar zijn een aantal losloopplekken aangewezen waar de honden vrij mogen rondlopen. Deze losloopplekken zijn met borden aangegeven.De regels over het hondenbeleid in De Diemerpolder kunt u vinden op de borden in de gebieden, op de hondenflyer, in de Algemene Verordening Groengebied-Amstelland en op www.groengebied-amstelland.nl

Hondenverbod Diemerpolder:
Weidepercelen en gebieden met een specifieke natuurfunctie kunnen aangewezen zijn als verboden voor publiek en/of honden. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven. De noordelijke Diemdijk is zo’n gebied en is tijdens het broedseizoen (15 maart t/m 15 juni) verboden voor honden en gesloten voor publiek.

Klachten over honden in Diemerpolder:
Helaas zijn de laatste periode het aantal klachten over honden aanzienlijk toegenomen. Langzaam maar zeker is het gebied een groot losloopgebied geworden, waardoor flora en fauna schade oplopen en andere recreanten zich hier niet meer thuis voelen. In 2016 zijn daarom extra hondenborden geplaatst Sommige van deze borden zijn helaas weggehaald en of vernield.

Bebording en handhaving Diemerpolder:
De hondenborden zijn nagelopen en daar waar nodig zijn nieuwe borden geplaatst. Binnenkort gaan de handhavers van gemeente Diemen, Groengebied Amstelland en Politie toezien op het juiste gebruik van de gebieden in de Diemerpolder. Bij overtreding van de regels gaan de handhavers over tot het schrijven van een proces-verbaal. Betrokken partijen hopen dat het niet zover hoeft te komen en dat bezoekers kunnen blijven genieten van de gebieden.

Honden in bebouwde kom van de gemeente Diemen:
In de bebouwde kom van Diemen geldt een aanlijn- en opruimplicht. Honden moeten aangelijnd zijn met uitzondering van de losloopplaatsen in Diemen en de hondenpoep moet altijd worden opgeruimd. Op speelplekken, trapvelden, zandbakken, speelweiden mogen geen honden komen. Houdt u rekening mee dat de handhavers van de gemeente Diemen op basis van de Algemene Verordening (APV) bevoegd zijn in heel Diemen op te treden. Op verzoek kan gevraagd worden naar uw legitimatiebewijs.

Klik hier voor de hondenflyer

 

 

 


Meer nieuws