Andere activiteit kiezen?

Banjeren met je hond bij de Ouderkerkerplas

Neem je trouwe viervoeter mee naar de plas, waar je in losloopgebieden en langs de loslooproute de lijn kunt afkoppelen.

Download de hondenflyer met de plattegrond en uitlaatregels.

Het spel kan beginnen! Laat je hond lekker snuffelen, zwemmen en rennen met kameraden. Samen genieten van het plezier dat de honden beleven is nog leuker. Honden zijn dolgelukkig als ze lekker mogen rennen en ravotten met andere honden. Door als roedel te lopen, leren de honden sociaal gedrag en kunnen ze helemaal hond zijn. Zo maak je van het uitlaten een gezellig uitje voor hond en baas.

Doe mee met de prijsvraag en win een privé hondenworkshop. Bekijk de prijsvraag

Goed om te weten:

  • Houd rekening met elkaar en de natuur. Wees alert op je omgeving!
  • Honden horen aan de lijn, tenzij in het gebied anders is aangegeven.
  • Houd je hond onder appèl.
  • Let op! Er zijn verschillende regels voor zomer- en winterseizoen. Zie de twee plattegronden in de flyer.
  • Het is verboden zonder vergunning met meer dan drie honden in het terrein te zijn.
  • Volg de aanwijzingen op de paaltjes.

Zomerseizoen

In het zomerseizoen van 15 april tot 15 oktober zijn de strandjes, lig- en speelweides verboden voor honden. Kies in deze periode voor een wandeling via de bruggetjes naar de eilanden waar de hond los mag spelen. Het grasveld, het riet en het water zorgen voor groot plezier,  het hele jaar door! Loop via de loslooproute rond de plas. Houd je hond goed onder appèl. 

Sommige mensen vinden het vervelend als een hond hen nadert. Het maakt hen angstig. Houd je hond daarom goed onder appèl bij het loslopen. Hij komt naar je toe op commando. Voorkom onveilige situaties voor wandelaars, fietsers en ruiters. Vogels en wild raken snel in paniek. Laat je hond hen niet naderen. Lijn desnoods je hond even aan.

In de zomer kun je het beste parkeren aan de Holendrechterzijweg, Ouderkerk aan de Amstel.

Winterseizoen

Vanwege overwinterende vogels is de loslooproute aan de zuid- en oostkant van de plas tijdens het winterseizoen van 15 oktober tot 15 april afgesloten. Je kunt je weg vervolgen via het fietspad aan de zuid- en oostkant van de plas. Houd je hond dan wel aangelijnd.

Locatie