Andere activiteit kiezen?

Roeien met de riemen die je hebt

De rivier de Amstel is uitermate geschikt om te roeien. De beroemde Head of the River roeiwedstrijd vindt hier elk jaar plaats.

Vanuit Amsterdam voert de Amstel je langs het monument van Rembrandt, neergezet op zijn geliefde plek, waar hij de sfeer van de omgeving probeerde te tekenen.

Je laveert langs de drie overgebleven buitenplaatsen Amstelrust, Wester-Amstel en Oostermeer, ooit de ‘lustwarande aan de Amstel’. Het voordeel van een buitenplaats langs deze rivier was dat men binding kon houden met het stadse gebeuren. Per boot reisden de rijke Amsterdammers van de stad naar buiten en weer terug.

Waar je ook begint of eindigt, de kronkelende rivier geeft je zicht op de eeuwenoude polders Over-Amstel en Ronde Hoep. Een deel van de geschiedenis is bewaard gebleven en roept herinneringen op aan die mooie oude tijd. De boot glijdt uitdagend en speels, licht en vriendelijk, door het water. Een schouwspel dat zeker ook vanaf de kant met een glimlach wordt gadegeslagen.

Ook in de Ouderkerkerplas en de Gaasperplas kun je roeien. Er is een boothelling om je boot gemakkelijk in het water te laten glijden. Op de plassen is het lekker rustig, want motorboten zijn verboden.

Roeien kan bijvoorbeeld bij Roei- en Zeilvereniging De Amstel

Locatie