Andere activiteit kiezen?

Boeren en beesten met de wandelroute Elsenhove (1,5 km)

Maak een fraaie wandeling in Elsenhove, een prachtig natuurgebied onder de rook van Amsterdam. Bezoek vooral ook de boerderij, erg leuk met kleine kinderen!

Elsenhove is een afwisselend gebied, waar je nog goed kunt zien hoe de omgeving van Amstelveen er vroeger uitzag. Sommige delen liggen lager. Op die plekken is vroeger veen afgestoken, want turf (gedroogd veen) was ooit een veelgebruikte brandstof. 

In het lager gelegen land in de noordwesthoek van Elsenhove ligt de sledeheuvel, begroeid met ruige struikgewassen. Vanaf de heuvel kun je mooi uitkijken over het gebied. Het is bereikbaar via wandelpaden en een voetspoor door de weilanden. Buiten het broedseizoen loop je hier tussen het vee door. De weilanden zijn niet toegankelijk voor honden.

In het hoger gelegen land komen veel bijzondere planten voor, die weer vogels, vlinders, libellen en andere insecten aantrekken. In het voorjaar zie je hier de kievit, de grutto en de tureluur . Soms spot je ook een grote zilverreiger, lepelaar of een ooievaar.

Bezoekje aan de boerderij

In het gebied ligt Speelboerderij Elsenhove, een authentieke boerderij die een bezoekje waard is. Kleine kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ontdekken. Bij het theehuis naast de speeltuin zijn zo veel mogelijk producten lokaal, biologisch of fair trade. Als het lekker weer is kun je aan een picknicktafel op het terras gaan zitten of op een van de vele banken rondom de speeltuin of op het erf, terwijl je geniet van een lekker kopje koffie of een ijsje. 

Routekaart

Locatie