Andere activiteit kiezen?

Speelstrand bij de Ouderkerkerplas

In de luwte van de randstad ligt de Ouderkerkerplas. Voor de kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen.

Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en pootje baden. Het strand loopt geleidelijk af en binnen de ballenlijn is het niet dieper dan 1.40 meter. Voor de wat grotere kinderen is er een groenstrand met gras. Daar plons je met vrienden het water in of speel je een partijtje beachvolleybal. Zo ervaar je het echte zomervakantiegevoel dicht bij huis.

In het warme zonnetje of in de koele schaduw onder de bomen, de Ouderkerkerplas is op elk moment van de dag een prima plek om even de drukte achter je te laten en te genieten aan of in het water. De rustzoeker vermaakt zich prima rondom het eiland, want daar kun je heerlijk relaxen in een rustige omgeving.

Veiligheid
Er is geen toezicht in en op het water, iedereen moet zelf goed opletten. Wil je de zwemwaterkwaliteit weten? bel dan 0800 9986734 of kijk op www.zwemwater.nl. Als het onveilig is om te zwemmen, dan wordt dat via borden op het strand aangegeven. Deze gelden alleen voor de plek waar ze staan.

Locatie