Jubileumexcursie Natuur & biodiversiteit Elsenhove (14:15 uur) 12 juni

Tijdens de Amstellanddag viert Groengebied Amstelland haar 40-jarig jubileum met twee leuke excursies in het kleine recreatiegebied Elsenhove, vlakbij de gelijknamige speelboerderij.

De Amstellanddag wordt georganiseerd door Stichting Beschermers Amstelland. Ook in 2022 staat een uitgebreid en veelzijdig programma klaar om het mooie Amstelland te leren kennen. Groengebied Amstelland biedt binnen dit programma een aantal excursies in het Elsenhove park, verzorgd door beheermedewerker Hester. Zij heeft biodiversiteit als speciaal aandachtsgebied in haar werkzaamheden.

Natuur en biodiversiteit
Hester neemt je in een uur mee door het nabije parkje en langs het weiland bij Elsenhove aan de Bankrasweg 1b in Amstelveen. Dit gebied is in 1983 aangelegd en is daarmee een van de eerste ingerichte recreatiegebieden na de oprichting van het recreatieschap Groengebied Amstelland in 1982. Onderweg vertelt Hester over het ontstaan van het landschap, de bijzondere soorten dieren en planten in het hoogveengebied en het verschil met de laagveenpolder. Hoe beheren we het gebied? Waarom is de inrichting van het parkje zo uniek?

Praktische informatie

  • De excursie start om 14:15 uur
  • De rondleiding is geschikt voor volwassenen
  • De informatie kan ook interessant zijn voor de wat oudere kinderen. Let op: het is een luisteractiviteit, geen doe-activiteit. 

Aanmelden
Meld je aan voor deze excursie via jubileum@groengebied-amstelland.nl