Jubileumexcursie Weidevogels spotten in de Middelpolder - 24 september

We gaan in kleine groepen met gidsen van Vogelwerkgroep Ouderkerk op zoek naar vogels in de Middelpolder. Zwaluwen, rietvogels, lepelaars, reigers en nog veel meer!

Een van de laatst resterende polders in Amstelveen is de Middelpolder. Hiervan is nog zo’n 70 hectare over en dit gebied bestaat uit een mix van veenweilanden, rietkragen, bosjes en brede vaarten waar allerlei soorten vogels zowel in de zomer als in de winter graag verblijven. Half september zijn de zomervogels zoals boerenzwaluw, huiszwaluw en allerlei rietvogels nog aanwezig. Zogenaamde doortrekkers kunnen voor leuke verrassingen zorgen!

Als vaste bewoners zoeken polder-en watervogels zoals ooievaar, lepelaar, reigers en allerlei eenden in deze laagveenweilanden hun kostje bij elkaar. De Middelpolder wordt ook het hele jaar regelmatig bezocht door de buizend en torenvalk. Omdat de vogeltrektijd gestart is, zie je wellicht zelfs een doortrekkende boomvalk, visarend of andere zeldzame vogel.

Praktische informatie

  • De wandeling is ongeveer 7 km
  • De excursie duurt 2 uur
  • We wandelen in een rustig tempo om zoveel mogelijk vogels te kunnen zien
  • Neem een verrekijker mee
  • Neem iets te drinken mee

Verzamelpunt
Aan het begin van de parkeerplaats tegenover sportbedrijf Health City (Escapade 1A, Amstelveen)/hoek Marathonlaan (bij het bord 'GroenGebied Amstelland'). Dit is iets voorbij de Brandweerkazerne aan de rechterzijde, aan het begin van het fietspad onder de grote wilg. Ook fietsers kunnen daar hun fiets goed stallen. 

Aanmelden
Aanmelding voor deze excursie is verplicht.

Lees meer over vogelwerkgroep Ouderkerk.