2021 Herfst kinderen met ouders

Ontdek de herfstwandeltuurtjes voor kinderen!

Publicatiedatum: 8 oktober 2021

Joepie, herfst! En dat betekent voor veel families: herfstvakantie! Wil je lekker eropuit trekken met de kids, dan hebben we hier een paar geweldig kindvriendelijke wandelingen.

Of zoals we het noemen: herfstwandeltuurtjes. Een combinatie van een wandeling én een avontuur. Hoe leuk is dat!

Wandelnetwerk Noord-Holland

De basis van de wandelingen is het Wandelnetwerk Noord-Holland, duidelijk aangegeven met pijlen en paaltjes. De nummers van al onze routes zie je op de website en in de wandel-app van Wandelnetwerk Noord-Holland. De wandelingen zijn voor kinderen een avontuur op zich! Alleen al het speuren naar de genummerde paaltjes is een feest. Onderweg of na afloop zijn er speeltuintjes, klimrekken en is er vaak een terras in de buurt voor een lekker drankje.

1. Rondje Ouderkerkerplas met een warme chocomelk op het terras

Deze wandeling is 4,5 km en gaat helemaal rondom de Ouderkerkerplas. Het wandelen over de loopvlonder over de plas en de vele slingerpaadjes over de eilandjes onderweg zijn heel avontuurlijk. Neem een verrekijker mee om alle overwinterende Smienten te spotten. Neem na afloop een lekkere warme chocomelk met een brownie bij strandpaviljoen Aan de Plas. 

Bekijk de routebeschrijving.

2. Rondje Elsenhove met speeltuin Elsenhove

Het rondje Elsenhove is met 1,78 km goed te doen voor de allerkleinsten. Wil je meer, maak dan een extra rondje door het parkje naast de parkeerplaats (+ 1,5 km extra). Ga op zoek naar planten met namen als veenpluis en koningsvaren. Of speur naar visjes in de slootjes. Bezoek na afloop Speelboerderij Elsenhove, waar kinderen heerlijk kunnen spelen in de speeltuin. Een smakelijk biosapje en poffertjes of een tosti gaan er daarna vast wel in!

Bekijk de routebeschrijving.

3. Rondje Laarzenpad en pluktuinen langs de Amstel

Is het nat weer (geweest)? Trek dan je laarzen aan en wandel 2,3 km door de weilanden langs de Amstel. Onderweg kom je langs het Erf Boomgaard en Erfje Mijn Genoegen. Pluk bij Erf Boomgaard in oktober appels en peren. Bij Erfje Mijn Genoegen vind je heerlijke walnoten. Vlakbij het eindpunt is een leuk speelobject om nog even lekker op te klimmen en klauteren.

Bekijk de routebeschrijving.

4. Rondje Gaasperplas met klimfeest

Dit rondje kun je op twee manieren starten. Via de zuidkant (4,79 km) of de noordkant (5,35 km) van de Gaasperplas. Deze route is geschikt voor wat grote kinderen.

Start je vanaf de zuidkant van de plas, loop dan niet het geweldig klim- en speeltoestel langs de rand van het strandje voorbij. In het Gaasperpark kun je zoeken naar kastanjes en beukennootjes. Neem de verrekijker mee om watervogels te spotten. Of zeilbootjes of windsurfers. Na afloop gaat een drankje met iets lekkers op het terras van Ballorig er best goed in! Start je vanaf de noordkant, dan passeer je op heen- en terugweg ook de waterspeelplaats Gaasperpark met een leuk klim-piratenschip.

Bekijk de routebeschrijving.

5. Rondje Diemerbos met Banjerbossie

Dit rondje is 2,89 km lang en loopt door het Diemerbos. Het is daar echt een speelwalhalla met het Banjerbossie. Plof na afloop van de wandeling neer bij House of Bird voor een drankje met wat lekkers. Er is daar ook een leuke speeltuin met een zandbak en het huttenbos.

Bij House of Bird is overigens ook een speciale Birdroute (+ 1 km) voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. In het proeflokaal kun je een knapzak (5 euro) met zoekkaart en wat lekkers halen. Zoek de 10 vogels op de route en verdien een officieel vogeldiploma!

Bekijk de routebeschrijving.


Meer nieuws