Informatiemarkt duurzaamheid

Informatiemarkt 'Energie aan de plas' op 16 september 2017

Publicatiedatum: 17 augustus 2017

Heb je belangstelling voor wind- of zonne-energie of wil je jouw woning verduurzamen, kom dan zaterdag 16 september 2017 naar de windturbine bij Ouderkerkerplas!

Op deze dag organiseren Groengebied Amstelland, Burgercoöperatie De Windvogel en de gemeente Ouder-Amstel samen een informatiemarkt van 14.00 tot 17.00 uur. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van je woning. Het Regionale Energieloket is aanwezig om alles te vertellen over het verduurzamen van de eigen woning; waar moet je aan denken, wat kost het? Wat zijn de besparingen? Welke leningen of subsidies zijn hiervoor beschikbaar?

Verder kun je kennis maken met een echte windturbine en ontdekken hoe die werkt en hoe die er van binnen uitziet!

Natuurlijk kunnen de ‘energieke activiteiten’ die bij de Ouderkerkerplas georganiseerd worden niet ontbreken. Zo wil het recreatieschap bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstelling van de regio door ruimte te bieden aan (innovatieve) duurzaamheidsinitiatieven bij de Ouderkerkerplas. Wist je bijvoorbeeld dat de Ouderkerkerplas momenteel zorgt voor koeling van kantoren en gebouwen. Kortom, genoeg Energie aan de Plas!

Kijk op onze facebookpagina Ouderkerkerplas. In het weekblad voor Ouder-Amstel van 4 september 2017 vind je straks nog meer informatie.

Routebeschrijving Amstelvogel aan de Ouderkerkerplas 

Fiets: Kom bij voorkeur op de fiets. Entree langs fietspad.

Auto: Neem op de A2 de afslag Ouderkerk aan de Amstel. Hierna volg je de vlakbij de afrit gelegen Machineweg, die parallel loopt met de A2. Ga daarna bij de eerstkomende T-splitsing linksaf de Groeneveldweg in. Aan het einde hiervan vind jee aan het begin van de Middenweg een grote parkeerplaats, waar je de auto kwijt kunt. Daarna is het ca 10 minuten lopen langs de Middenweg, waarbij aan het einde hiervan de Amstelvogel ongetwijfeld zal opvallen.

Openbaar vervoer: Een mogelijkheid is om vanuit station Bijlmer de bus te nemen naar Ouderkerk a/d Amstel. Beter is het om de metro te nemen naar station Holendrecht bij het AMC en daarna via Meibergdreef te lopen in zuidwestelijke richting, waarna je via een loop/fietsbrug over de A2 op de Middenweg uitkomt. Dit is circa 20 minuten lopen vanaf metrostation Holendrecht.

 


Meer nieuws