snoeiwerkzaamheden essen kruitmolen

Snoeiwerkzaamheden fietspad Kruitmolen

Publicatiedatum: 16 augustus 2017

In opdracht van Groengebied Amstelland is op vrijdag 11 augustus met spoed begonnen aan het verwijderen van dood hout boven en langs het fietspad De Kruitmolen, lopende vanaf de Amsteldijk-zuid rich

Langs het fietspad staan essen die op grote schaal zijn aangetast door de essentaksterfte. Boven het fietspad hingen de takken die bij een windvlaag naar beneden zouden kunnen vallen.

De es, een voor het Nederlandse landschap belangrijke boom gaat op grote schaal dood als gevolg van de agressieve schimmelziekte ‘essentaksterfte’. De es is een boomsoort die door heel Nederland voorkomt en herstelt niet van deze ziekte, die in een steeds hoger tempo toeslaat. Inmiddels is meer dan 80 % van de essen in Nederland aangetast. De verwachting is dat hooguit 10 % van de essen gezond blijft. Door de aantasting zijn de zieke bomen zwak en kunnen makkelijker omvallen.

Er is een hoogwerker en een kraan ingezet om de gevaarlijkste takken en bomen te verwijderen. Groengebied Amstelland kreeg bij deze klus assistentie van een aannemer die ook de nodige verkeersafzettingen heeft geplaatst. Het fietspad was vanwege de werkzaamheden tijdelijk afgesloten, maar is inmiddels weer open.

De bomen worden goed in de gaten gehouden. Naar verwachting zullen de komende maanden nog extra werkzaamheden uitgevoerd moeten gaan worden en zullen wij dit tijdig aankondigen om de overlast tot het minimale te beperken.


Meer nieuws