Werkzaamheden Duivendrechtse Polder

Publicatiedatum: 10 januari 2018

Voor het project Zuidasdok worden vijf sloten verbreed in de Duivendrechtse Polder, onderdeel van Groengebied Amstelland

In 2019 gaat het project Zuidasdok van de Gemeente Amsterdam van start. Dit omvat het verbreden en deels ondergronds brengen van de snelweg A10 Zuid en de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. De voorbereidende werkzaamheden zijn momenteel gaande.

Vanaf 22 januari starten de werkzaamheden in de Duivendrechtse Polder. Er worden vijf sloten verbreed, in totaal wordt 5000m2 aan nieuw wateroppervlak toegevoegd, vergelijkbaar met een voetbalveld. Op deze manier wordt de leefbaarheid en het behoud van een goede afvoer van regenwater bewaakt.

De werkzaamheden worden gedaan van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 17:00 uur. De bouwroute loopt over het fiets- en voetgangerspad, vanaf het woon- en dagcentrum 'De Dijk'tot aan de westelijke en noordelijke zijde can de Ouderkerkerdijk. Dit pad is gedurende de werkzaamheden gestremd. Het parkeerterrein aan de noordzijde van de Ouderkerkerdijk kan mogelijk een aantal dagen worden afgesloten. Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind februari 2018 gereed zullen zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden zijn te vinden op het platform van Amsterdam Zuidas.


Meer nieuws