Wat te doen in het zwemseizoen

Publicatiedatum: 4 mei 2018

Genieten van de buitenlucht en het lekkere weer kan in of rondom het water van Groengebied Amstelland.

Zodra de zon schijnt trekken we er massaal op uit. En geef ons geen ongelijk, dit is hét moment om naar buiten te gaan.

Ouderkerkerplas
Voor de kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en pootje baden. Het strand loopt geleidelijk af en binnen de ballenlijn is het niet dieper dan 1.40 meter. Met vrienden het water in plonsen of een partijtje beachvolleybal, zo ervaar je het echte vakantiegevoel dicht bij huis. Op mooie dagen staat er een echte ouderwetse Pipowagen waar je even koffie kan drinken, of kan smullen van muffins.

Gaasperplas
Het is een pareltje van Amsterdam Zuidoost. De grote plas waarin je kan zwemmen, de mooie groene omgeving en speelweides voor een plekje in de schaduw, dit maakt het een heerlijke plek om de vrije dagen door te brengen. Voor de kinderen is er een waterspeelplaats. Het vernieuwde speeltoestel zorgt geheid voor plezier.

De Hoge Dijk
Recreatiegebied De Hoge Dijk heeft een speelsloot voor de allerkleinsten. Banjerend met een visnetje of zittend met een waterspeeltje, de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een strand voor de wat oudere kinderen, waar ze samen hun capriolen op de speeltoestellen en in het water kunnen uitvoeren. In het voorjaar wordt er een ballenlijn uitgelegd om aan te geven waar het water dieper wordt.

Indien er een waarschuwing of negatief zwemadvies is gegeven wordt dit op borden aangegeven of kijk op www.zwemwater.nl.


Meer nieuws