Nieuwe fietsbrug Spengenpad

Publicatiedatum: 4 juni 2018

De fietsbrug in het Spengenpad in het recreatiegebied De Hoge Dijk wordt vervangen. Hierdoor is het fietspad Spengenpad van 18 juni tot 13 juli afgesloten.

Het recreatiegebied De Hoge Dijk is begin jaren ’80 aangelegd. De houten bruggen in dit gebied zijn dan ook al ca. 30 jaar oud en aan vervanging toe. In eerdere jaren zijn al 6 bruggen vernieuwd, nu is een volgende aan de beurt: de fietsbrug in het Spengenpad. Ter plaatse wordt met borden een omleidingsroute aangegeven. De afsluiting duurt van 18 juni tot 13 juli. Voor korte periodes zal ook het AMC-pad afgesloten zijn om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

De nieuwe fietsbrug wordt zo aangelegd dat de oever van de waterloop onder de brug doorloopt, wat bij de oude brug niet het geval was. Met de nieuwe brug kunnen dieren veilig onder het fietspad door.  De waterloop vormt namelijk een schakel in de ecologische verbindingszone de Natuurboog. 

In dezelfde periode wordt de nabijgelegen voetgangersbrug wordt verwijderd, het bestuur van Groengebied Amstelland heeft om bezuinigingsredenen besloten deze niet te vervangen.

locatie vervangen brug De Hoge Dijk


Meer nieuws