Leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam helpen mee aan het onderhoud

Publicatiedatum: 11 juni 2018

Maar liefst 100 leerlingen gingen in alle enthousiasme op pad in de mooiste recreatiegebieden van de omgeving. 

Ympact020 is een vrijwilligersnetwerk voor jonge mensen in Amsterdam. Ympact020 wil jongeren op een laagdrempelige manier laten kennismaken met vrijwilligerswerk en de maatschappij waarin we leven. Het verzoek om jongeren in het milieu en het groen aan het werk te mogen zetten heeft het Groengebied Amstelland met beide handen aangepakt. De maatschappelijke betekenis van de recreatiegebieden onder aandacht brengen bij de jongeren begint met een stukje bewustwording.

Op 5 juni zetten 1500 leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam zich in voor en met hun stadsgenoten met maar liefst 100 leerlingen verspreid over de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland.

De jongeren hebben fantastisch werk verricht! Langs de oevers van de Ouderkerkerplas is er vuil geruimd, bij De Diem is er zwerf- en drijfafval geruimd. Bij de Gaasperplas zijn allerlei werkzaamheden verricht zoals het schoffelen, het snoeien en het wieden van onkruid. Bij de imker zijn verschillende onderhoudsklussen gedaan. Ook bij Ouder Amstel hebben ze hun schouders eronder gezet en hebben ze flink wat onkruid gewied en afval geruimd.  Het was een leerzame en productieve dag met ook veel gezelligheid!


Meer nieuws