2019 Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air bij Gaasperplas: alle info op een rij

Publicatiedatum: 24 mei 2023

Van zaterdag 3 juni t/m zondag 4 juni is de Gaasperplas het decor voor het elektronische muziekfestival Amsterdam Open Air.

Wat is er te doen op het festival?
Tijdens Open Air kunnen bezoekers dansen op muziek van binnen- en buitenlandse dj’s. Er zijn over het hele terrein diverse activiteiten waar de bezoekers aan kunnen deelnemen, zoals workshops, een markt en kleine theatervoorstellingen. Er vinden bovendien optredens plaats van creatieve collectieven uit Amsterdam en jonge talenten uit stadsdeel Zuidoost. Meer informatie voor bezoekers is te vinden op de website van Amsterdam Open Air.

Festivaltijden
Zaterdag 3 juni: 12:00 uur tot 23:00 uur
Zondag 4 juni: 13:00 – 23:00 uur

Bereikbaarheid
Tijdens het evenement en tijdens de op- en afbouwperiode zijn bepaalde delen van het recreatiegebied niet toegankelijk voor recreanten. Vanaf de start van de opbouwperiode tot en met het einde van de afbouwperiode wordt het festivalterrein gezien als bouwterrein dat door middel van hekwerken wordt afgezet. Dit afsluiten is van belang om de veiligheid te kunnen waarborgen voor zowel medewerkers van de organisatie als de recreant. De afsluiting van het evenemententerrein heeft gevolgen voor de openbare toegankelijkheid. Zo worden fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden afgesloten indien deze binnen het evenemententerrein vallen.

Het afgesloten deel van het ruiterpad ligt in het Rozarium-parkgedeelte. De ruiters worden omgeleid.

LET OP: Het naaktrecreatiegebied is tijdelijk verplaats naar de zuidzijde van de Gaasperplas. Op bijgevoegde afbeelding is de locatie aangegeven.

2022 Amsterdam Open Air plattegrond // naaktrecreatiegebied_zuidoever_gaasperplas.jpg (58 K)

Amsterdam Open Air festival aan noordkant, naaktrecreatie aan zuidkant

Alternatieve fietsroute
Op onderstaand kaartje is de alternatieve fietsroute zichtbaar

2023 Amsterdam Open Air fietsroute // fietsroute_amsterdam_open_air.jpg (31 K)

Op- en afbouwperiode
Opbouw: vrijdag 26 mei vanaf 7.00 uur
Afbouw:  donderdag 8 juni tot 22.00 uur

Geluid
Het spectrale bronvermogen van de installaties op het festivalterrein is bepaald op basis van een normstelling van 100 dB(A) op 25 meter van de geluidsbron. Het maximale geluidsniveau voldoet aan de normen uit het evenementenbeleid en het locatieprofiel voor deze locatie.

Soundchecktijden
Voorafgaand aan het evenement vinden er soundchecks plaats binnen de voor de ontheffing geldende geluidsnormen. De soundchecks worden zo veel mogelijk beperkt, niet voor 10.00 uur in de ochtend en voor wat betreft de geluidsproductie niet meer dan 85 dB(C) op de woningen.
De soundcheckdagen en tijden zijn:
Vrijdag 3 juni: 16:00 – 19:00 uur
Zaterdag 4 juni: 11:00 – 12:00 uur

Contact
Mocht je toch (geluids-)hinder ervaren tijdens het festival, dan kun je tussen 08:00 en 00:00 contact opnemen met de organisatie van Amsterdam Open Air via telefoon 020 851 06 77 of mailen naar info@amsterdamopenair.nl

Je kunt ook contact opnemen met de gemeente Amsterdam, telefoon 14020 en bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 18.00 uur. Meldingen tijdens evenementdagen kun je via de website van de gemeente Amsterdam indienen.


Meer nieuws