Amsterdam Open Air update

Publicatiedatum: 8 juni 2022

Afgelopen weekend vond het Amsterdam Open Air festival plaats. We geven graag nog even een specifieke update over de zaterdagavond, de afbouw en de terugkeer van het terreinmeubilair.

Maatregelen na uitval metro zaterdagavond
Door het plotseling stil vallen van de metro rond 22:30 uur is door gemeente Amsterdam in overleg met de festivalorganisator besloten om het evenement een uur langer door te laten gaan, om problemen in de openbare orde te voorkomen. Zonder deze maatregel was er mogelijke chaos ontstaan onder het van het festivalterrein vertrekkende publiek.

Het geluid van de acts is na 23:00 uur teruggebracht naar de norm voor nachtgeluid, zoals het beleid van gemeente Amsterdam dat voorschrijft. Het festival zou eigenlijk om 23:00 uur zijn afgelopen.

De metro is rond 23:15 uur weer gaan rijden. Het vertrek van het publiek verliep daarna zonder noemenswaardige problemen.

Uitloop afbouw festival
De afbouw van het festival zou eigenlijk donderdag klaar zijn. Gezien de flinke regenval van de afgelopen dagen heeft de gemeente Amsterdam toestemming gegeven om de afbouw met een dag te verlengen. Vrijdag 10 juni, aan het eind van de dag, is het evenemententerrein weer beschikbaar voor recreanten van het park.

Terugkeer terreinmeubilair
Na het aankomende weekend plaatst beheer van Groengebied Amstelland het terreinmeubilair (bankjes, prullenbakken, etc.) weer terug.


Meer nieuws