De pontjes De Smient en De Fuut gaan weer varen!

Publicatiedatum: 19 mei 2021

Met de recente versoepelingen wat betreft de coronamaatregelen is er extra leuk nieuws vanuit Groengebied Amstelland: de pontjes gaan weer varen!

Varen vanaf Pinksteren
Vanaf het Pinksterweekend kun je weer gebruik maken van pontjes De Smient en Fuut. Uiteraard gelden de huidige RIVM-maatregelen ook nog steeds op en rond de pontjes. Dus houd er rekening mee dat je 1,5 meter afstand bewaart en dat je een mondkapje draagt.

Er mogen een beperkt aantal mensen aan boord en de betaling (€1,- per overtocht) dient contant te gebeuren. De pontjes varen dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

Pontveer De Smient
Met pontje De Smient kun je tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert overvaren.

Pontveer De Fuut
Pont De Fuut vind je ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kun je de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Trek eropuit voor een mooie wandeling
Door deze fijne ontwikkeling kun je nu ook makkelijker een van de wandelingen van Wandelnetwerk Noord-Holland lopen, zoals de Amstel Heen en Weer route langs de oevers van de Amstel.

Alvast een fijne overtocht gewenst!


Meer nieuws