Pontje de Smient over de Amstel

Pontjes over de Amstel weer naar de winterstalling

Publicatiedatum: 29 september 2023

Het vaarseizoen zit er bijna op. Zaterdag 30 september varen onze pontjes voor het laatst over de Amstel.

De Fuut en De Smient gaan naar de scheepswerf voor onderhoud en winterstalling. 

Pinnen bevalt goed

In het vaarseizoen 2022 is het pinnen als betaling geïntroduceerd, waarbij cash betalen nog mogelijk was. In 2023 zijn we helemaal op pinbetalingen overgegaan. Dat is prima bevallen. De resultaten horen we binnenkort van onze beheerder. 

Prettige voorziening voor recreanten

Groengebied Amstelland is blij dat de pontjes de recreanten een aantrekkelijke recreatieve fiets- en wandelroute aan de oostkant langs de Ouderkerkerdijk door de Duivendrechtse Polder en aan de westkant door het natuur- en recreatiegebied Middelpolder naar de Kalfjeslaan hebben kunnen bieden. Zo ook de verbinding tussen Amstelveen en polder De Ronde Hoep waardoor deze authentieke polder gemakkelijker bereikbaar is en meer mogelijkheden biedt voor fiets- en wandeltochten.

Wachten tot voorjaar

Volgend voorjaar komen de pontjes weer naar hun afvaartlocatie terug. Wil je  toch binnenkort de Amstel oversteken? Maak gebruik van de fiets/wandelbrug vlakbij kinderboerderij Amstelpark in Amsterdam, de nagelnieuwe brug bij Ouderkerk aan de Amstel of Veerdienst Nessersluis in Waverveen om aan de overkant te komen.

Houd onze website en social media in de gaten voor de exacte start van het vaarseizoen komend voorjaar.

PS: Het zelfbedieningspontje De Koet over rivier de Holendrecht blijft natuurlijk gewoon te gebruiken.


Meer nieuws