Fruit plukken langs de Amstel

Publicatiedatum: 27 september 2019

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat is een goed moment om fruit te plukken! Daarom hierbij onze tips voor fijne erfjes in Amstelland waar je in de herfst appels, peren én walnoten kunt plukken.

** Let op: alle genoemde erfjes zijn openbare plukgelegenheden. We kunnen daardoor dus géén garantie geven dat er altijd appels, peren en andere fruitsoorten te plukken zijn. Wie weet is iemand je al voor geweest! **

Erf Boomgaard

Op de Ouderkerkerdijk 245, vanaf het Amstelpark net voorbij zorgboerderij Klarenbeek, vind je erf Boomgaard. In augustus, september en oktober is dit een geweldige plek om appels en peren te plukken. Maar breng hier ook eens aan het begin van de zomer (juni/juli) een bezoekje om te kijken of de kersen al rijp zijn!

Ouderkerkerdijk 245, 1096 CR Amsterdam

Erfje Mijn Genoegen

Als je toch bij bovengenoemde locatie langs gaat voor de appels en peren, loop dan iets verderop op de Ouderkerkerdijk ook het erfje Mijn Genoegen op. Als je geluk hebt, tref je hier in september en oktober heerlijke walnoten aan.

Ouderkerkerdijk 234, Amsterdam

Boomgaard Amsteldijk Noord

Aan de andere kant van de Amstel vind je op de Amsteldijk tussen nummer 127 en 134, vlakbij de Rembrandthoeve, een openbare boomgaard. Hier kun je in september en oktober een kijkje nemen voor appels en peren. En wie weet spot je ook nog een enkele pruim!

Amsteldijk 127-134, Amsterdam

Bankrasweg west

Evenwijdig aan de Amstel kun je langs het water van de Machinetocht ook eens op plukjacht gaan. Bij het picknickerfje naast de Bankrasweg 5 zijn er in oktober smakelijke appeltjes te plukken. Ook heel bijzonder aan deze plek: er is hier een oude brongasinstallatie bewaard gebleven. Hiermee konden boeren vroeger brongas (in de diepe veenlagen in de bodem opgeslagen methaangas) gebruiken voor verlichting en om op te koken. Een fijne locatie om te onthouden voor volgend jaar zomer, in de maanden juli/augustus kun je hier pruimen plukken.

Naast Bankrasweg 5, Amstelveen

Bankrasweg Noord 

Aan dezelfde Machinetocht vind je op Bankrasweg nummer 14 een pluktuin waar liefhebbers van kersen en bessen vanaf eind voorjaar hun geluk kunnen beproeven. Zet het alvast in de agenda: van mei tot en met juli zou je hier heerlijke lekkernijen aan de bomen moeten vinden.

Bankrasweg 14, 1183 TP Amstelveen


Meer nieuws