2021 Opschoon-ommetje

Help ons met een schone start van het zomerseizoen: maak een opschoon-ommetje!

Publicatiedatum: 18 maart 2021

De Landelijke Opschoondag van 20 maart is omgevormd tot coronaproof opschoon-ommetje. Doe mee en help ons in de strijd tegen zwerfafval!

Het landelijke opschoon-ommetje
Elk jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Het tegengaan van zwerfafval is ook in Groengebied Amstelland een belangrijk thema. Het is daarom mooi dat het landelijk initiatief, rekening houdend met corona, door gaat in de vorm van het opschoon-ommetje. Meedoen heeft voor jou een dubbel voordeel: je gaat lekker naar buiten voor een frisse neus en helpt tegelijkertijd mee aan een schonere omgeving!

Aan de slag! Wat heb ik nodig?
Heb jij zo’n handige afvalgrijper? Neem die dan vooral mee. Zo niet, gebruik dan voor je eigen hygiëne een paar handschoenen. Werk daarnaast met kleine afvalzakken. Deze passen in de vuilnisbakken van het gebied. Gebruik je toch een grote zak, gooi deze dan thuis in de container. 

Coronaproof opruimen
Ben je enthousiast? Ga op pad en houd rekening met de coronaregels! Ga aan de slag met leden van je eigen huishouden of met een groepje niet groter dan 2 personen. Houd afstand en vermijd drukte; juist op de rustige plekken is de kans groot zwerfafval aan te treffen.

Op de kaart van Nederland Schoon, markeren mensen de locatie waar ze afval opruimen. Kies een ongemarkeerd gebied en ga hier aan de slag. Zo houden we rekening met elkaar, vermijden we drukte en maken we een groter gebied schoon.

Meer betekenen met de Literatti-app
Naast opruimen, is ook het verzamelen van informatie over zwerfafval belangrijk. Informatie over het type afval, de merken en zwerflocatie helpen het probleem bij de bron aan te pakken. Deel jouw vondsten daarom in de Literatti-app. Klik hier voor meer informatie. 

Grof afval
Ontdek je grote stukken gedumpt afval? Meldt ons de locatie door een mail te sturen naar info@groengebied-amstelland.nl. Onze beheerders zorgen dat dit wordt opgeruimd.


Meer nieuws