Het zwemseizoen is begonnen

Publicatiedatum: 1 mei 2019

Het zwemseizoen is officieel van start gegaan en loopt vanaf 1 mei tot 1 oktober 2019.

In deze periode worden aangewezen zwemplekken door de provincie gecontroleerd op de veiligheid en de waterkwaliteit. In de recreatiegebieden Ouderkerkerplas, Gaasperplas en De Hoge Dijk zijn maar liefst zes officiële zwemlocaties.

Ouderkerkerplas
In het recreatiegebied Ouderkerkerplas zijn twee officiële zwemplekken; het Zandstrand en het Groenstrand. Op beide locaties loopt het water geleidelijk af. Op de oever van het Groenstrand staat een speeltoestel met een glijbaan wat zorgt voor veel speelplezier.

Gaasperplas
Het recreatiegebied Gaasperplas heeft twee officiele zwemplekken. De Speelvijver-Noord is uitermate geschikt voor kleine kinderen. In het ondiepe water liggen stapstenen en er staan waterspeeltoestellen. Het Strand Zuidoever wordt van de plas gescheiden door een dam. Aan de waterkant staat een speeltoestel met een glijbaan het water in, dit zorgt voor ongekend veel waterplezier. Bezoekers hebben de ruimte op het brede strand en de ligweide.

De Hoge Dijk
De Hoge Dijk heeft twee officiële zwemlocaties. De Speelsloot bestaat uit een lange, smalle en ondiepe vijver met een zandstrand. Het water in de speelsloot is maximaal 40 cm diep. Het Strand De Hoge Dijk ligt aan de zuidkant en bestaat uit een ligweide en een zandstrand met een speeltoestel.

De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water niet dieper dan 1.40 meter. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen.

De wesbite www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies.


Meer nieuws