2024 Gaasperplas omgevallen bomen storm Henk

Kom niet naar bosrijke gebieden tijdens en na storm Isha

Publicatiedatum: 22 januari 2024

De storm trekt vandaag over onze recreatiegebieden. Het KNMI heeft het weeralarm 'code oranje' afgegeven.

Gevaar vallende takken en bomen

Door zeer zware windstoten kan het op sommige plekken onveilig zijn door omvallende bomen en loshangende takken. Paden en wegen in de recreatiegebieden kunnen hierdoor ook moeilijk begaanbaar zijn. Loshangende takken vallen door de hevige wind soms naar beneden. Daardoor is het in de bosrijke deelgebieden zoals het Diemerbos, Gaasperplas/Gaasperzoom, De Hoge Dijk, de Ouderkerkerplas en Elsenhove niet veilig om te wandelen of fietsen.

Herstelwerkzaamheden

Nadat de wind is gaan liggen, gaan de medewerkers van beheer samen met de boswachters de stormschade opnemen en beginnen met herstelwerkzaamheden. De aannemers staan al startklaar voor het grotere opruimwerk. Kom weer langs als de gebieden weer veilig zijn.

Genoeg alternatieven

Gelukkig is er in ons Groengebied dermate veel open terrein, dat er voldoende alternatieven zijn om na de storm te wandelen of fietsen. Denk aan de mooie polders: de Duivendrechtsepolder, Bovenkerkerpolder, Middelpolder of de Diemerpolder. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en ga op pad in de weilanden. Blijf wel alert! Ook borden kunnen omvallen!

Blijf alert na de storm

Als de storm voorbij is en de recreatiegebieden weer toegankelijk zijn gemaakt, let goed op in de bosrijke gebieden. Er is dan nog steeds kans op loshangende takken, die alsnog naar beneden vallen.

Vragen?

Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via de meldknop bovenaan de homepage.


Meer nieuws