GGA opknapbeurt parkeerterrein Ouderkerkerplas

Opknapbeurt deel van parkeerterrein Ouderkerkerplas

Publicatiedatum: 15 augustus 2017

Opknapbeurt deel van parkeerterrein Ouderkerkerplas

IJsclub De Amstelbocht maakt al jaren gebruik van een deel van de grote parkeerplaats bij de Ouderkerkerplas voor skeelertrainingen. De ijsclub heeft al heel lang de wens geuit om dit deel van de parkeerplaats op te laten knappen. Hun wens kan nu worden gerealiseerd en eind augustus wordt gestart met de werkzaamheden.

Opknapbeurt deel van parkeerterrein Ouderkerkerplas:
Twee stroken van het parkeerterrein krijgen gladder asfalt en de bochten in deze wegen worden ronder gemaakt. Om voldoende ruimte voor de bochten te maken, worden 4 kleine bomen verplaatst en/of vervangen. Ook wordt een aantal maatregelen genomen om tijdens de trainingen de zichtbaarheid voor de overige gebruikers en de veiligheid van de skeeleraars te verbeteren. 

IJsclub de Amstelbocht en Groengebied Amstelland:
De eerste contacten met IJsclub De Amstelbocht dateren uit 2009. Sinds die tijd geeft Groengebied Amstelland toestemming aan de ijsclub om jaarlijks een deel van het parkeerterrein af te sluiten van het overige verkeer voor hun skeelertrainingen. Vooral in de zomer skeeleren leden van de ijsclub hier om hun conditie voor het schaatsen in de winter op peil te houden.Buiten de tijden dat de baan door de IJsclub in gebruik is, is het terrein openbaar toegankelijk.

De opknapbeurt wordt mogelijk gemaakt door het initiatief van de IJsclub en subsidies van de provincie Noord-Holland- subsidieprogramma Groene Uitweg, Coöperatief Fonds Rabobank, Schipholfonds, Stichting Kurk en Lions-club Ouderkerk.

 


Meer nieuws