Opnieuw een stap vooruit in de corona-aanpak

Publicatiedatum: 26 juni 2020

In de persconferentie van 24 juni bleek dat we opnieuw een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Wat betekent dat voor jouw bezoek aan de recreatiegebieden?

Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm

In de recreatiegebieden is iedereen welkom om van de rust en de ruimte te genieten. De zomer is in volle gang en we trekken er massaal op uit in het groen. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond en de gebieden zijn bij uitstek de plek om in de zomer te verblijven. Het blijft echter nog steeds belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Het virus is nog niet verdwenen, dus blijf alert en waakzaam. Houd daarom altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen. Zoek de rustige en minder populaire plekken op. Blijf thuis bij klachten, laat je testen en ziek uit. We vragen je nadrukkelijk de richtlijnen te volgen en verstandig hiermee om te gaan. Er is intensief toezicht, vooral in de weekenden.

Wat zijn de uitzonderingen op de 1,5 meter afstand?

De uitzonderingen zijn:
• Mensen uit 1 huishouden.
• Kinderen tot en met 12 jaar.
• Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.
• Sporters.

Zwemmen in natuurwater

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona krijgen aangewezen zwemplekken tweewekelijks een controle op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water. Meer informatie? Check www.zwemwater.nl of download de Zwemwater-app.

Ondernemers, georganiseerde evenementen en activiteiten in het gebied

Ook ondernemers nemen de nodige maatregelen om bezoekers weer te mogen ontvangen. Heb je vragen over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten of evenementen in de gebieden, neem dan contact op met de ondernemer of organisator van de activiteit of het evenement.

Het mag weer
In Groengebied Amstelland is veel weer open:
- de toegangswegen en parkeerterreinen bij de Ouderkerkerplas voor auto’s. De Veiligheidsregio kan bij te grote drukte in het gebied nog altijd overgaan tot sluiting
- de toiletten, douches en dagkampeerterreinen in alle recreatiegebieden. Neem zelf handgel mee.
- de fitnesslocatie bij de Gaasperplas
- de vogelkijkhut bij het landje van Geijsel
- de pontjes over de Amstel. Houd je wel aan de RIVM maatregelen: alleen contante betalingen, minimaal 1,5 m afstand en mondkapjes verplicht.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid

Heb je vragen?
Mail de beheerder via info@groengebiedamstelland.nl of vul het contactformulier in.


Meer nieuws