2021 Pontjes langer in vaart

Pontjes over Amstel in september alleen in weekenden

Publicatiedatum: 31 augustus 2022

Vanaf donderdag 1 september varen Fuut en Smient uitsluitend op zaterdag en zondag. Niet meer doordeweeks.

Het vaarseizoen van onze pontjes loopt langzamerhand op z’n eind. Net als in voorgaande jaren varen de Fuut en de Smient de hele maand september alleen nog maar in de weekenden. Geniet nog even van een knus heen-en-weertje over de Amstel. Vanaf 1 oktober gaan de pontjes weer naar de winterstalling. Voor je het weet is het zover!

Kosten overtocht
Een overtocht voor wandelaar of fietser kost €1,00 per persoon (kinderen tot en met 4 jaar gratis). Wil je vaker heen en weer, dan is een 10-rittenkaart handig. Deze kost €8,00 

Pinnen op pontjes 
Wist je dat je nu ook kan pinnen op de pontjes? Fijn toch? Omdat we dit vaarseizoen in een overgangsperiode zitten, kun je in september ook nog met cash geld betalen. Vanaf volgend jaar geldt alleen maar de mogelijkheid om te pinnen.

Pontveer De Smient
Met pontje De Smient steek je tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer over 

Pontveer De Fuut
Pont De Fuut vind je ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee maak je de oversteek tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Fietsen of wandelen in Groengebied Amstelland
Heb je wat inspiratie nodig waar je kan fietsen of wandelen? Geen nood! We hebben een prachtige jubileumfietstocht gemaakt dit jaar. Kijk hier voor de jubileumtocht en andere leuke fietsroutes.
Kijk hier of hier voor geweldige wandeltochten van Wandelnetwerk Noord-Holland. Een aantal daarvan loopt door Groengebied Amstelland waarbij je ook de pontjes tegenkomt!

Alvast een fijne overtocht gewenst!

 


Meer nieuws