2019 Fietsen Groengebied Amstelland

Op de fiets door Amstelland een frisse neus halen

Publicatiedatum: 1 april 2020

In deze roerige tijden veilig een frisse neus halen? Pak de fiets voor een tochtje door Groengebied Amstelland. Fiets langs de Amstel de stad uit en kom met de audiotour meer te weten over het gebied.

Je enige benodigdheden: een fiets, een telefoon en koptelefoon/oordopjes. Met de speciale fiets-audiotour van ‘Langs de Amstel de stad uit’ paraat ontdek je al fietsend (een deel van) de polders, inclusief mooie vergezichten en middeleeuwse landschappen. Je hoeft hierbij niet op je telefoon te kijken: alle navigatie-aanwijzingen en informatie over de bezienswaardigheden zijn voor je ingesproken. Laat je benen het werk doen, vergeet voor even je zorgen en neem de omgeving in je op. 

Van Ouderkerk aan de Amstel tot fraaie buitenplaatsen
Het Martin Luther Kingpark in Amsterdam vormt het beginpunt van de fietstocht door het historische Amstelland, die in totaal 27 kilometer beslaat. Indien gewenst kun je de route op verschillende plekken inkorten. De tocht langs de Amstel voert onder meer langs het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel en fraaie buitenplaatsen als Amstelrust, Wester-Amstel en Oostermeer.

De ontluikende lente
Ook al is het voor ons allemaal een rare tijd, de natuur trekt zich hier niet zoveel van aan. De lente is begonnen. Rammelende hazen rennen in de polder achter elkaar aan en de koeien lopen sinds deze week weer in de wei. Misschien zie je met een beetje geluk vanaf afstand wel de eerste weidevogels.

De ‘Langs de Amstel de stad uit’ fietstour is via de IZI Travel app beschikbaar, download deze app via IZI Travel of de app-store op je telefoon.

**Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven om zo de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Besluit je toch even een frisse neus te halen in een van de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland, volg dan de richtlijnen van de rijksoverheid.**

 

Meer nieuws