Stap op de fiets om Amstelland te ontdekken

Publicatiedatum: 18 september 2019

De herfstdagen vormen de perfecte gelegenheid om de fiets te pakken voor een mooie tocht door Groengebied Amstelland. Fiets langs de Amstel de stad uit en kom meer te weten over het gebied.

Het enige dat je nodig hebt: een fiets, een telefoon en koptelefoon/oordopjes. Met de speciale fiets-audiotour van ‘Langs de Amstel de stad uit’ paraat kun je al fietsend prachtige polders ontdekken, inclusief indrukwekkende vergezichten en middeleeuwse landschappen. Extra handig: je hoeft hierbij niet op je telefoon te kijken. Alle navigatie-aanwijzingen en interessante informatie over de bezienswaardigheden zijn voor je ingesproken. Laat je benen dus het werk doen, kijk om je heen en neem uitgebreid de omgeving in je op. 

Van Ouderkerk aan de Amstel tot fraaie buitenplaatsen
Het Martin Luther Kingpark in Amsterdam vormt het beginpunt van de fietstocht door het historische Amstelland, die in totaal 27 kilometer beslaat. Indien gewenst kun je de route op verschillende plekken inkorten. De tocht langs de Amstel voert onder meer langs het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel en fraaie buitenplaatsen als Amstelrust, Wester-Amstel en Oostermeer.

Verfrissende stops onderweg
Ook is er in de tour gedacht aan de innerlijke mens, fietsen maakt immers dorstig! Stap eens van de fiets bij de Ouderkerkplas waar je verse melk drinkt bij een melktap of geniet van wat lekkers bij tHuis aan de Amstel. 

De ‘Langs de Amstel de stad uit’ fietstour is via de IZI Travel app beschikbaar, download deze app via IZI Travel of de app-store op je telefoon.


Meer nieuws