2021 Pont de Fuut

Start pontjes Smient en Fuut vanaf paasweekend

Publicatiedatum: 1 april 2023

De twee pontjes van Groengebied Amstelland gaan weer varen! De Smient en Fuut brengen van april tot oktober fietsers en voetgangers over de Amstel. In het paasweekend gaan ze van start.

LET OP: Werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn zorgen voor oponthoud, waardoor de veerpontjes later dan gebruikelijk vanuit de winterstalling naar de twee afmeerlocaties gevaren kunnen worden. Daarom is de traditionele start van het vaarseizoen niet op 1 april, maar in het paasweekend. Beide pontjes varen voor het eerst op 8, 9 en 10 april. 

Vaarschema
De pontjes varen tussen 12:00 uur en 18:00 uur

- in april alleen op zaterdag, zondag plus 2e Paasdag en Koningsdag 27 april

- van mei tot en met augustus dagelijks

- in september alleen op zaterdag en zondag.

Uitsluitend pinnen
Wil je een overtocht maken? Je kunt uitsluitend pinnen aan boord. De overtocht kost €1,00 per persoon. Een 10-rittenkaart is € 8,00. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis. 

Locatie afvaart
Er zijn twee locaties om de Amstel over te steken:

De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan).

De Fuut vaart ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kun je de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep. Of vice versa natuurlijk.

Trek eropuit voor een mooie tocht
Zin om te wandelen of fietsen? Met het pontje De Fuut is de Amstel Heen en Weer route (9 km) langs de oevers van de Amstel een leuke uitdaging. Dit is een wandeling van het uitgebreide Wandelnetwerk Noord-Holland, dat dwars door Amstelland loopt. Liever fietsen? De jubileumfietstocht (40 km) en de fietstocht Rond de Amstel komt langs De Smient. Met het Fietsroutenetwerk stel je je eigen route samen.

Geniet van het mooie tochtje over het water!

 


Meer nieuws