Festival Macumba Ouderkerkerplas - Foto: Paul Wijsen

Bereikbaarheid Ouderkerkerplas tijdens Festival Macumba

Publicatiedatum: 11 juli 2023

Op zaterdag 22 juli is de Ouderkerkerplas het decor voor het Festival Macumba.

Wat is er te doen op het festival?

Tijdens het Macumba Festival genieten ruim 14.500 bezoekers van de Latijns-Amerikaanse muziek. Er zijn dj’s, live acts en dansers uit de scene. Meer informatie voor bezoekers is te vinden op de website van Festival Macumba. Het evenement vindt plaats in een gedeelte van het recreatiegebied, ten noorden van de plas. Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Festival Macumba.

Festivaltijden

Zaterdag 22 juli: 12:00 uur tot 23:00 uur.

Bereikbaarheid en op- en afbouwperiode

Op maandag 17 juli start de opbouw van dit evenement en naar verwachting zullen de afbouwwerkzaamheden gereed zijn op woensdag 26 juli. Tijdens het evenement en tijdens de op- en afbouwperiode zijn bepaalde delen van recreatiegebied Ouderkerkerplas niet toegankelijk voor recreanten. Vanaf de start van de opbouwperiode tot en met het einde van de afbouwperiode wordt het festivalterrein gezien als bouwterrein dat door middel van hekwerken wordt afgezet. Dit afsluiten is van belang om de veiligheid te kunnen waarborgen voor zowel medewerkers van de organisatie als de recreant. De afsluiting van het evenemententerrein heeft gevolgen voor de openbare toegankelijkheid. Zo worden fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden afgesloten indien deze binnen het evenemententerrein vallen. Op onderstaand kaartje zie je precies waar je wel en niet terecht kunt.

Ondernemer Aan de Plas 

De horecagelegenheid Aan de plas is gedurende de op- en afbouw én tijdens het evenement bereikbaar. Het gebied is nog op de fiets te bereiken ondanks dat het parkeerterrein gesloten is gedurende het festival.

Download hier het kaartje met informatie over de omleidingen en afsluitingen voor het festival Macumba.

Geluid

Het spectrale bronvermogen van de installaties op het festivalterrein is bepaald op basis van een normstelling van 100 dB(A) op 25 meter van de geluidsbron. Het maximale geluidsniveau voldoet aan de normen uit het evenementenbeleid en het locatieprofiel voor deze locatie.

Soundchecktijden

De soundchecks vinden plaats op vrijdag 21 juli tussen 16.00 uur en 19.00 uur en op zaterdag 22 juli tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

Contact

Mocht je meer informatie willen, heb je een specifieke vraag of heb je behoefte aan persoonlijk contact? Stuur dan een e-mail naar info@festivalmacumba.nl. Mocht je (geluids-) hinder ervaren tijdens het festival, dan kun je tussen 08:00 en 23:00 uur contact opnemen via ditzelfde mailadres.


Meer nieuws