2022 Stormschade bomen over pad

UPDATE - Stormschade in Groengebied Amstelland

Publicatiedatum: 5 juli 2023

Update: alle gebieden zijn opgeruimd en weer veilig. Gaasperplas, Ouderkerkerplas, Hoge Dijk en Gaasperzoom.

De beheermedewerkers en boswachters hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt om alle omgevallen bomen en takken te verwijderen. Het was een hele klus, maar in het weekend van 7 en 8 juli is iedereen weer welkom om langs te komen.

Let op: 

* Aan de zuidoever van de Gaasperplas is het Guilty Pleasure festival dit weekend

* Bij de Hoge Dijk is nog sprake van blauwalg in het zwemwater en bij de speelvijver. Ga er nog niet zwemmen!

Oude bericht

De storm trok in alle hevigheid over onze parken en bossen. Het is nog steeds niet veilig. Ga niet naar de bosrijke gebieden toe!Gevallen bomen en takken liggen op paden en wegen. We kregen er flink van langs. Het is in de bosrijke omgeving (Gaasperplas, Hoge Dijk, Diemerbos en Ouderkerkerplas) nog steeds niet veilig om rond te lopen of fietsen. Sommige paden en wegen zijn niet of moeilijk begaanbaar. Blijf er van weg nu de storm is uitgeraast. Er is gevaar voor loshangende takken, die door de wind alsnog naar beneden vallen. Sommige bomen staan instabiel in een natte ondergrond. Ook die kunnen alsnog omvallen. 

Opruimen

Beheer is met de boswachters aan de slag gegaan met opruimen en de veiligheid herstellen. We laten het weten als het weer veilig is.

2022 Stormschade afgebroken boom // 2022_afgebroken_boom_2_-_klein.jpg (113 K)

Hele bomen zijn kapot geraakt door rukwinden

Genoeg alternatieven

Gelukkig is er in ons groengebied dermate veel open terrein, dat er voldoende alternatieven zijn om een rondje te wandelen of fietsen. Denk aan de mooie polders: de Duivendrechtsepolder, Bovenkerkerpolder, Middelpolder of de Ronde Hoep. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en ga op pad in de weilanden. Blijf wel alert! Ook borden kunnen omvallen!

Vragen?

Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via het meldingsformulier. 


Meer nieuws