UPDATE Guilty Pleasure AFGELAST

Publicatiedatum: 1 juli 2021

(10 juli 2021) DOOR VERSCHERPTE CORONAMAAATREGELEN IS HET GUILTY PLEASURE FESTIVAL AFGELAST

Bekijk de website en social media van Guilty Pleasure voor updates over o.a. tickets.

-------------

Na een jaar afwezigheid vindt op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 het jaarlijks terugkerende dansevenement Guilty Pleasure aan de Gaasperplas plaats. Een klein deel van het Gaasperplasgebied is tijdelijk afgesloten vanwege het evenement. Andere delen van het gebied blijven toegankelijk. Het festivalterrein is op het dagkampeerterrein en de surfoever ten zuidoosten van de Gaasperplas (zie plattegrond hieronder). Het evenement begint beide dagen om 13:00 uur en eindigt om 23:00 uur.

De gemeente Amsterdam, Guilty Pleasure-organisatie en Groengebied Amstelland streven naar een evenement dat voor iedereen als dragelijk wordt ervaren. Wij zijn ons ervan bewust dat, terwijl vele bezoekers uit Gaasperdam en omstreken een gezellig weekend hebben aan de Gaasperplas, bewoners in de directe omgeving van het terrein hinder of overlast kunnen ondervinden van het evenement. Graag lichten we de onderwerpen toegankelijkheid en geluidshinder toe.

Toegankelijkheid Gaasperplas tijdens de op- en afbouwperiode
Op maandag 5 juli 2021 beginnen de opbouwwerkzaamheden van het festival. De afbouw duurt uiterlijk tot en met woensdag 14 juli 2021. Tijdens de op- en afbouwperiode zijn het dagkampeerterrein en de surfoever niet toegankelijk voor recreanten (zie paars gekleurde gedeelte in onderstaande kaart). Vanaf de start van de opbouwperiode tot en met het einde van de afbouwperiode is het festivalterrein met hekken afgezet bouwterrein. De afsluiting is belangrijk voor de veiligheid van zowel medewerkers van de organisatie als de bezoekers van het park.

Toegankelijkheid Gaasperplas tijdens het evenement
Op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 tussen 09:00 – 24:00 uur is ook de Driemondweg, ter hoogte van boerderij Langerlust, afgesloten voor al het autoverkeer. Ook hier staat de veiligheid van de festivalbezoekers en het vrijhouden van de nooduitgangen en calamiteitenroutes van de hulpdiensten voorop. Ballorig en het recreatiestrandje zijn bereikbaar via de Valburgdreef.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

2021 Plattegrond Guilty Pleasure // plattegrond_festivalterrein_in_gaasperpark.png (692 K)

Geluid
Tijdens het evenement wordt rekening gehouden met de opstelling van de geluidsapparatuur en ziet de organisatie toe op de toegestane geluidsnormen. Toch kan het voorkomen dat het geluid in de directe omgeving hoorbaar is. De gemeente vraagt hiervoor bij voorbaat begrip.

- Vrijdag 9 juli is er een soundcheck tussen 16:00 en 17:00.

- Zaterdag 10 en zondag 11 juli is er tussen 13:00 en 23:00 geluid van optredende acts.

Het door de eventorganisatie ingehuurde bedrijf Westerveld Advies ziet erop toe dat de door de gemeente opgelegde geluidsnormen niet worden overschreden. De hele dag meten zij het geluid op en om het terrein en op diverse punten in Gein, Nellestein en Driemond.

Covid-19
Houdt de organisatie van het festival rekening met de maatregelen rond het coronavirus? Bezoekers van het evenement krijgen uitsluitend toegang met een negatieve test of vaccinatiebewijs. Geen coronatoegangsbewijs is geen toegang. Buiten de poort gelden nog steeds de algemene maatregelen waaronder de anderhalvemeterafstandregel. Meer informatie over alle genomen maatregelen staat op de website van Guilty Pleasure.

Contact
Vragen of klachten voorafgaand, tijdens en na het evenement:

  • Bel 020 – 26 13 716
  • Mail naar buurt@guiltypleasurefestival.nl.
    Vermeld bij de vraag of klacht naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. 

Overlast


Meer nieuws