Spelen in de achtertuin

Vier Pasen thuis

Publicatiedatum: 10 april 2020

Groengebied Amstelland roept iedereen op dit Paasweekend de recreatiegebieden te mijden en zoveel mogelijk thuis te blijven.

We willen voorkomen dat het te druk wordt in de gebieden zodat het onmogelijk wordt om de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Frisse neus in de achtertuin
Het advies is dan ook: geniet vooral van de zon, maar in je tuin of op het balkon. Ga er alleen op uit als dat echt nodig is. Voor een boodschap of een frisse neus. Haal die frisse neus vooral in de buurt en ga niet op stap met de auto. Mocht je dan toch die frisse neus halen in een van onze recreatiegebieden omdat die op loop- of fietsafstand liggen, houd dan de 1,5 meter afstand in acht en geef elkaar de ruimte.

Recreatievoorzieningen afgesloten
In de recreatiegebieden zijn inmiddels diverse voorzieningen afgesloten. De Ouderkerkerplas is niet meer bereikbaar voor auto’s. Ook het dagkampeerterreinen en de vlonder over de plas zijn niet meer toegankelijk. Bij de Gaasperplas zijn maatregelen genomen zodat het speeltoestel de sluisjes en de fitnesstoestellen aan de Zuid-oever niet meer kunnen worden gebruikt. De pontjes over de Amstel gaan vanwege de coronacrisis voorlopig niet varen.

 


Meer nieuws