Zo heb je nooit meer last van wespen tijdens je picknick

Publicatiedatum: 29 augustus 2019

Een tijd lang heb je rustig buiten zitten picknicken. Tot er ineens een wesp opduikt en je het leven zuur maakt. Drie tips om dit te voorkomen.

1. Blijf kalm als een wesp om je heen vliegt
De gouden regel is: sla niet om je heen! Wespen worden namelijk pas echt agressief als ze zich bedreigd voelen. Wat wel kan helpen, is in de richting van de wesp blazen, aangezien hij een hekel aan wind heeft.

Als je een wesp doodslaat, komt er een geur vrij die andere wespen waarschuwt. Zij zullen massaal op deze geur afkomen. Verwijder de dode wesp dus en neem de plek af met een doekje, om de geur te verwijderen.

2. Let op geur
Wespen houden van zoet. Zorg dus dat je eten en drinken goed afdekt. Gebruik geen blikjes of rietjes, want dan zie je het niet als er een wesp in je drankje terechtgekomen is, met alle gevolgen van dien. Wat wel werkt: verhul de aantrekkelijke geuren met geuren waar wespen niet dol op zijn. Zet een bakje met azijn, kruidnagel of gesnipperde ui in de buurt of steek stokjes wierook aan op de plekken waar je last hebt van wespen.

3. Hang een waterzak op
Vul een stevige doorzichtige pedaalemmer zak met water of ijs, of bekleed deze met aluminiumfolie. De flikkeringen van het water of het folie is licht waar wespen niet tegen kunnen. Daarmee kun je de wespen dus makkelijk verjagen.

Tijd om op te breken en af te ruim ruimen? Gooi je afval in de afvalbak of neem het mee naar huis. Schoon en opgeruimd, alleen jij weet hoe leuk en lekker het was.


Meer nieuws