Over Groengebied Amstelland

Op een steenworp afstand van Amsterdam stilte, ruimte én natuur opzoeken? Dan ga je naar Groengebied Amstelland! Er is geen fijnere plek te bedenken om even helemaal tot jezelf te komen of juist gezellig iets samen te ondernemen. Ook als je dol bent op wandelen, fietsen of varen kun je hier je hart ophalen. Misschien hou je meer van paardrijden, skaten, duiken of zeilen. Het kan allemaal! In dit bijzondere gebied tussen Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen liggen de leuke routes en ideale locaties voor het oprapen.

Lees hier meer over de historie van Groengebied Amstelland, de bereikbaarheid en recreatieschap Groengebied Amstelland als organisatie. Ook lees je hier de huisregels terug, zodat we samen dit gebied zo plezierig mogelijk houden!

Standbeeld Rembrandt van Rijn langs de Amstel // standbeeld_rembrandt_langs_de_amstel.jpeg (65 K) Cultuurhistorie

Groengebied Amstelland heeft een rijke historie. Eenmaal in het gebied zal je de ingrijpende veranderingen in de omgeving door toedoen van de mens ontwaren. Lees meer over cultuurhistorie.


2021 Grutto // 2021_grutto.jpg (24 K) Natuur

Je kijkt je ogen uit in de de natuurlijke omgeving van Groengebied Amstelland. Het landschap varieert van veenweidepolder tot bos, met Polder de Rondehoep, het Diemerbos en de Gaasperplas. Lees meer over natuur.

2020 Nieuw hondenuitlaatbeleid Ouder-Amstel // hondje_klein.jpg (30 K) Huisregels

Ben je op zoek naar informatie waar je precies mag wandelen met de hond? Of wil je meer weten over vergunningaanvragen of terreinverhuur? Lees meer over de huisregels in Groengebied Amstelland.

2020 Start aanleg Wandelnetwerk Amstelland // 001903_routewijzer_paaltje_1.jpg (23 K)Bereikbaarheid

Wil je weten hoe je Groengebied Amstelland per fiets, auto of OV het beste kunt bezoeken?  Lees meer over de bereikbaarheid.2023 Vrijwilligers voedselbos // 005182_voedselbos_vrijwilligers_boom_planten_-_klein.jpg (23 K)Loket Omgevingsinitiatieven

Heb je een goed idee of leuke activiteit voor onze recreatiegebieden? Heb je daar wat financiële steun bij nodig?  Lees meer over het Loket Omgevingsinitiatieven.


Gaasperplas met gele boei // gaasperplas_boei.jpg (48 K)Over de organisatie

Recreatieschap Groengebied Amstelland is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het bijzondere recreatiegebied Groengebied Amstelland. Lees meer over de organisatie.

Onze deelgebieden

Groengebied Amstelland bestaaat uit drie deelgebieden, te weten de Amstelscheg, de Diemerscheg en de Natuurzoom. Lees meer over de deelgebieden.