Bereikbaarheid Groengebied Amstelland

Wil je weten hoe je Groengebied Amstelland per fiets, auto of OV het beste kunt bezoeken? Lees hier alles over de bereikbaarheid van het gebied.

Met de fiets

Wil je Groengebied Amstelland met de fiets bezoeken? Dat kan heel makkelijk! Met de fiets is het vanaf Amsterdam-Oost 20 minuten fietsen en vanaf het centrum van Amsterdam doe je er 30 minuten over. In het gebied zelf zijn goed aangelegde fietspaden en duidelijke routes.

Er is bij de fietsenstalling van het beheerkantoor (Bankrasweg 1B, Amstelveen) een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Of kijk op de website van de ANWB voor meer oplaadpunten. Kortom: genoeg reden om heerlijk per fiets een bezoekje aan Groengebied Amstelland te brengen. 

Met het openbaar vervoer

Groengebied Amstelland is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Met de trein kun je reizen naar station Bijlmer-Arena of Duivendrecht en vanaf daar overstappen op de metro of bus. Metrostation Gaasperplas (metro 53) ligt bij de entree naar het Gaasperpark.

Voor het Diemerbos en de Diemerpolder reis je met de trein naar station Diemen. Vanaf de genoemde treinstations kun je eventueel ook met de OV-fiets verder reizen. Tip: met de OV-fiets app kun je vooraf checken hoeveel OV-fietsen er op jouw locatie beschikbaar zijn!

Kijk voor meer informatie of voor het plannen van je reis op 9292.nl.

Met de auto

Je kunt Groengebied Amstelland vanuit diverse richtingen goed bereiken met de auto. Via zowel de A1, A2, A9 als de ring A10 rijd je met de auto naar de verschillende recreatiegebieden binnen Groengebied Amstelland. Parkeer de auto aan de rand van het gebied, er zijn voldoende (betaald) parkeermogelijkheden in het gebied. Ook starten vanaf diverse parkeerplaatsen leuke wandel- of fietsroutes.

Parkeren

Gaasperplas: Valburgdreef (zuidkant) en Loosdrechtdreef (noordkant)
Ouderkerkerplas: Middenweg
Hoge Dijk: Abcouderstraatweg
Diemerbos: Muiderstraatweg