Deelgebieden Groengebied Amstelland

Groengebied Amstelland beheert diverse recreatiegebieden tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Maar welke gebieden zijn dit nu precies? We onderscheiden drie deelgebieden: de Amstelscheg, de Diemerscheg en de Natuurzoom. Lees hier meer over de achterliggende historie, bijzondere plekken en de prachtige natuur van deze verschillende gebieden.

2023 - plattegrond deelgebieden Groengebied Amstelland // kaart_deelgebieden_groengebied_amstelland_def.jpg (76 K)

Amstelscheg

Onder Amsterdam ligt tussen Amstelveen en de A2 de Amstelscheg. Dit gebied bestaat onder meer uit verschillende polders met een bijzondere historie, zoals De Ronde Hoep en de Duivendrechtsepolder, én de Ouderkerkerplas. 


Diemerscheg

Het groene gebied tussen Diemen, Amsterdam Zuidoost en Weesp is de Diemerscheg. Hier kun je onder meer over historische grond wandelen, langs de oevers van de Diem genieten van het uitzicht en de bijzondere natuur in en om het Diemerbos bewonderen. 


Natuurzoom

De Natuurzoom verbindt de Amstelscheg met de Diemerscheg. Het vormt een belangrijke natuurverbinding, waarbij dieren zich van het ene naar het andere gebied kunnen verplaatsen. De bekendste plekken zijn de Gaasperplas, de Gaasperzoom en de Hoge Dijk.