Over de organisatie

Recreatieschap Groengebied Amstelland is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het bijzondere recreatiegebied Groengebied Amstelland. Recreatie Noord-Holland beheert in opdracht van het recreatieschap de recreatiegebieden binnen Groengebied Amstelland. Centraal hierbij staat dat alle bezoekers naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten. 

Over Recreatieschap Groengebied Amstelland
Recreatieschap Groengebied Amstelland, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en de provincie Noord-Holland, is de organisatie die het landelijk gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal beheert. Het recreatieschap zet zich in voor het waarborgen van een goede balans tussen natuur, landschap en recreatie van dit unieke, veelzijdige gebied. 

De gebieden in beheer
Groengebied Amstelland beheert diverse recreatiegebieden tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Tot deze gebieden behoren naast natuurgebieden ook recreatieplassen en weilanden. Het gebied is 712 hectare groot en kent een grote variëteit aan landschappen, functies en waarden.

Tot de recreatiegebieden die de organisatie beheert behoren onder meer het Diemerbos, de Middel- en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen, de Ouderkerkerplas en de Holendrechter- en Bullewijkerpolder in Ouder-Amstel, en de Hoge Dijk, Gaasperzoom en Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost. 

Over Recreatie Noord-Holland
Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de verschillende recreatieschappen, en houdt zich in opdracht van die schappen bezig met het beheer en ontwikkeling van deze groene gebieden. De organisatie helpt hierbij de omgeving aantrekkelijk te houden, zodat iedereen hier van rust, natuur en recreatie kan genieten.

Lees meer over de leukste recreatiegebieden in Noord-Holland.

Wil je werken voor het Recreatieschap Groengebied Amstelland of een van de andere mooie gebieden? Bekijk de vacatures bij Recreatie Noord-Holland.