Over de organisatie

Recreatieschap Groengebied Amstelland is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het bijzondere recreatiegebied Groengebied Amstelland. Recreatie Noord-Holland beheert in opdracht van het recreatieschap de recreatiegebieden binnen Groengebied Amstelland. Centraal hierbij staat dat alle bezoekers naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten. 

Over Recreatieschap Groengebied Amstelland

Recreatieschap Groengebied Amstelland, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en de provincie Noord-Holland, is de organisatie die het landelijk gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal beheert. Het recreatieschap zet zich in voor het waarborgen van een goede balans tussen natuur, landschap en recreatie van dit unieke, veelzijdige gebied. 

De gebieden in beheer

De beheer- of uitvoeringsorganisatie Groengebied Amstelland beheert diverse recreatiegebieden tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Tot deze gebieden behoren naast natuurgebieden ook recreatieplassen en weilanden. Het gebied is 712 hectare groot en kent een grote variëteit aan landschappen, functies en waarden.

De medewerkers van de beheerorganisatie Groengebied Amstelland zijn in dienst van de organisatie Recreatie Noord-Holland.

Onze recreatiegebieden zijn onder meer het Diemerbos, de Middel- en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen, de Ouderkerkerplas en de Holendrechter- en Bullewijkerpolder in Ouder-Amstel, en de Hoge Dijk, Gaasperzoom en Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost. 

Over Recreatie Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de verschillende recreatieschappen, en houdt zich in opdracht van die schappen bezig met het beheer en ontwikkeling van de recreatiegebieden. Dat zijn Spaarnwoude, Twiske Waterland, Geestmerambacht, Alkmaarder- en Uitgeestermeer en Groengebied Amstelland. De organisatie helpt hierbij de omgeving aantrekkelijk te houden, zodat iedereen hier van rust, natuur en recreatie kan genieten. Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over Recreatie Noord-Holland. 

Wil je werken in Groengebied Amstelland of een van de andere mooie gebieden? Bekijk de vacatures bij Recreatie Noord-Holland.