Andere activiteit kiezen?

Wandelroute De Hoge Dijk/Gaasperplas (11,9 km)

Verken met deze route al wandelend dit deel van Amsterdam Zuidoost en bewonder onder meer de mooie natuur rond de Gaasperplas en de Hoge Dijk.

Zin om te wandelen op de grens van stad en land? Waan je in een andere wereld in het bijzondere natuurgebied bij de Hoge Dijk, geniet vanaf de provinciegrens van de vergezichten over het Utrechtse landschap, spot de Gasconne koeien in de Gaasperzoom én bewonder het voormalige Floriadepark bij de Gaasperplas. Dompel je met deze wandeling onder in het al het moois dat  dit gebied te bieden heeft!

Langs mooie plekjes met interessante weetjes

De wandeltocht rond de Hoge Dijk, Gaasperzoom en Gaasperplas bedraagt 11,9 km en voert je langs allerlei mooie plekjes in het gebied. Het handige digitale routeboekje vertelt je precies de route. Bovendien wijst het je onderweg op allerlei interessante en historische weetjes. Dat maakt de wandeltocht extra leuk om te doen!

Om een richtlijn te hebben van de duur van deze route: afhankelijk van je wandelsnelheid en het aantal keren dat je stopt om de weetjes in het boekje te lezen, doe je al snel 2 tot 2,5 uur over deze route.

Het startpunt van de route is Toeristisch Overstap Punt (TOP) Hoge Dijk. Je kunt hier gemakkelijk parkeren op de parkeerplaats schuin tegenover Abcouderstraatweg 124, Amsterdam. 

Routeboekje De Hoge Dijk/Gaasperplas

Het routeboekje is in twee versies beschikbaar. Een digitale versie die handig is voor onderweg en die je met de hand kunt vergroten op je mobiel of tablet. Ook is er een printversie, die je vooraf thuis kunt printen om mee te nemen.

Routeboekje De Hoge Dijk/Gaasperplas (11,9 km)

Vragen of opmerkingen?


Heb je een vraag of opmerking over de specifieke route? Mail naar
 info@groengebied-amstelland.nl

Veel wandelplezier en bekijk vooral ook onze mooie andere wandelroutes in Groengebied Amstelland!