Andere activiteit kiezen?

Wandelroute Ouderkerk aan de Amstel (9,7 km)

Neem met deze wandelroute in Groengebied Amstelland een duik in de rijke historie én de bijzondere natuur van Ouderkerk aan de Amstel.

Zin om te wandelen op de grens van stad en land? Neem met deze wandelroute een duik in de rijke historie én de bijzondere natuur van Ouderkerk aan de Amstel. Bewonder verschillende rijksmonumenten als Molen de Zwaan, Beth Haim en buitenplaats Wester-Amstel, loop over water bij de Ouderkerkerplas en geniet van de vergezichten over de eeuwenoude omringende polders!

Langs mooie plekjes met interessante weetjes


De wandeltocht door en om Ouderkerk aan de Amstel is bijna 10 km lang en voert je langs allerlei mooie plekjes in het gebied. Het handige digitale routeboekje vertelt je precies de route. Bovendien wijst het je onderweg op allerlei interessante en historische weetjes. Dat maakt de wandeltocht extra leuk om te doen!

Om een richtlijn te hebben van de duur van deze route: afhankelijk van je wandelsnelheid en het aantal keren dat je stopt om de weetjes in het boekje te lezen, doe je al snel 2 tot 2,5 uur over deze route.

Het startpunt van de route is startpunt Ouderkerk aan de Amstel, gelegen aan de Kerkstraat 28 in Ouderkerk aan de Amstel. Je kunt het beste parkeren ter hoogte van Rondehoep Oost 31, Ouderkerk aan de Amstel. 

Routeboekje Ouderkerk aan de Amstel


Het routeboekje is in twee versies beschikbaar. Een digitale versie die handig is voor onderweg en die je met de hand kunt vergroten op je mobiel of tablet. Ook is er een printversie, die je vooraf thuis kunt printen om mee te nemen.

Routeboekje Ouderkerk a/d Amstel (9,7 km)

Vragen of opmerkingen?


Heb je een vraag of opmerking over de specifieke route? Mail naar
 info@groengebied-amstelland.nl

Veel wandelplezier en bekijk vooral ook onze mooie andere wandelroutes in Groengebied Amstelland!