1,5 meter afstand blijft de norm - UPDATE 19/11

Publicatiedatum: 19 november 2020

Blijf alert en houd je aan de regels.

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Bewegen in de buitenlucht blijft echter gezond. Het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven, zodat we het coronavirus niet verder verspreiden.

Mocht je even een frisse neus gaan halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 4 personen of 1 huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur) met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Groepslessen met meerdere groepjes van 4 personen zijn toegestaan.

De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand zijn:

  • mensen uit 1 huishouden;
  • kinderen tot en met 12 jaar;
  • jongeren tot 18 jaar; maar deze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers en evenementen

Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten, uitgezonderd zijn de hotels voor hotelgasten. Afhalen blijft wel mogelijk. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we de lokale ondernemers blijven steunen. Kijk voor de laatste update altijd op de site van de betreffende ondernemer.

Algemeen verbod geluidsapparatuur rond Oudekerkerplas

De veiligheidsregio heeft aanvullende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen. In Groengebied Amstelland is het rondom de Oudekerkerplas niet toegestaan om geluidsapparatuur bij je te hebben.  

Toiletgebouwen gesloten
Vanaf 19 oktober 2020 zijn de toiletten in heel Groengebied Amstelland gesloten. Dit betreft een reguliere maatregel wanneer het recreatie(zomer)seizoen half oktober is afgelopen. 

Dienstverlening recreatieschap

Het beheerkantoor aan de Bankrasweg 1B in Amstelveen is tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn te bereiken via info@groengebied-amstelland.nl.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws