3 x leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

Publicatiedatum: 16 oktober 2019

De herfstvakantie staat weer op het punt van beginnen! En wat is er nu leuker dan er lekker op uit trekken met de kids? In Groengebied Amstelland is van alles te beleven, hierbij een paar leuke tips!

Knutselen en Halloween bij speelboerderij Elsenhove

Je kunt het hele jaar door voor de natuurspeeltuin én kinderboerderij terecht bij speelboerderij Elsenhove. Maar van oktober tot en met maart zijn er gratis knutselmiddagen in het bijbehorende Theehuis. Dus ook in de herfstvakantie!

Elke dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen hier tussen 14 en 16 uur knutselen. Maak je een lapjeskat, wollig schaap of hippe vogel? Ook is er op zondag 27 oktober vanaf 14 uur het jaarlijkse Halloweenfeest, compleet met uithollen van pompoenen, griezelige schmink en heksendrankjes!

Bankrasweg 1 

Paddenstoelen spotten

Er is geen beter moment voor het speuren naar de prachtigste paddenstoelen. In de herfst is de kans het grootst dat je overal in de natuur geweldige exemplaren spot. Maak bijvoorbeeld een wandeling bij de Gaasperplas, hier groeien tussen de bomen veel paddenstoelen.

Bij groepen met berken zie je misschien de vliegenzwam en kijk ook goed op dood hout, hier zijn altijd wel paddenstoelen te vinden. Wie weet heb je geluk en stuit je op gazons zelfs op de reuzenbovist, een van de grootste paddenstoelen die in Nederland voorkomt. Neem een tasje mee voor kastanjes en mooie herfstbladeren, daar kan na afloop thuis lekker mee geknutseld worden. 

Vakantiebowlen bij Borchland

Geen seizoen is wispelturiger dan de herfst. Mocht het in de herfstvakantie regenen en wil je er toch even op uit met de kinderen? Zoek dan een keertje overdekt de gezelligheid op. Bij Borchland kun je bijvoorbeeld vakantie-bowlen. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober staat hier tussen 13 en 18 uur discobowlen op het programma. Eens kijken wie er het best kan bowlen op swingende muziek!

Borchlandweg 6-10

Fijne vakantie!


Meer nieuws