Amstellanddag en jubileumdag Groengebied Amstelland op 12 juni

Publicatiedatum: 13 mei 2022

Beleef een van de leukste en veelzijdigste dagen van het jaar!

De Stichting Beschermers Amstelland organiseert gelukkig weer op zondag 12 juni de jaarlijkse Amstellanddag, na twee jaar coronastilte. De hele dag is er in de Amstellandse regio een breed programma met activiteiten voor jong en oud. Vanwege het 40-jarig jubileum van Groengebied Amstelland, trekken wij samen op met de organisatie van de Amstellanddag en verzorgen we een natuurexcursie bij Elsenhove.

50 locaties open
Tijdens de dag is er veel te doen, te beleven en te zien voor iedereen in het Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers, bijzonder en gevarieerd maakt, is te zien en te beleven. Iedereen is welkom!

Bekijk het programma.

Opening bij Wester-Amstel
De opening van de dag start om 10:00 uur bij Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55 Amstelveen. De burgemeester van Amstelveen verzorgt de officiële opening. Joyce Langenacker, onze voorzitter van het algemeen bestuur Groengebied Amstelland, zal spreken over het 40-jarig bestaan van het recreatieschap en alle activiteiten dit jaar. Er is koffie, thee en taart. ACCU fanfare zorgt voor gezellige muziek. 

Natuurexcursie bij Elsenhove
Groengebied Amstelland bestaat 40 jaar. Daarom geeft beheermedewerker Hester Douma om 13:00 en om 14:15 uur een jubileumexcursie Natuur en Biodiversiteit in het recreatiegebied Elsenhove. Na de start bij het beheerderskantoor (Bankrasweg 1b Amstelveen, naast de Speelboerderij) neemt ze je in een uur mee door het nabije parkje en langs het weiland bij Elsenhove. Dit gebied is in 1983 aangelegd en is daarmee een van de eerste ingerichte recreatiegebieden na de oprichting van het recreatieschap Groengebied Amstelland in 1982. Onderweg vertelt Hester over het ontstaan van het landschap, de bijzondere soorten dieren en planten in het hoogveengebied en het verschil met de laagveenpolder. Hoe beheren we het gebied? Waarom is de inrichting van het parkje zo uniek? Klik hier voor meer info en aanmelden.

Uitgebreide informatie over de Amstellanddag staat hier

Pak de fiets
Beleef de Amstellanddag op de fiets. Alle pontjes varen tijdens de Amstellanddag. Onze eigen pontjes Fuut en Smient varen tussen 9:00 en 18:00 uur. Een overtocht kost 1 euro (uitsluitend cash) en kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. 

Stichting Beschermers Amstelland 
Doel van de Stichting Beschermers Amstelland is het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd. De jaarlijkse Amstellanddag is een van de mooie voorbeelden van hoe zij als stichting hun doel willen bereiken.


Meer nieuws