Dutch Triathlon Series Ouderkerkerplas

Publicatiedatum: 17 augustus 2022

Op zaterdag 20 augustus is de Ouderkerkerplas het decor voor de 9e editie van de Dutch Triathlon Series (DTS).

Deze triatlon bestaat uit een Olympische Triatlon en een Sprint Triatlon. De deelnemers zwemmen in de Ouderkerkerplas, fietsen vervolgens door de polder en rennen rond de plas om uiteindelijk bij het strandje te finishen.

Evenementtijden
Vanaf 08:00 uur is het evenemententerrein en registratie geopend voor deelnemers, waarna om 10:00 uur de eerste groep start. De laatste deelnemer wordt rond 17:00 uur over de finish verwacht en om 17:30 uur volgt de prijsuitreiking.

Bereikbaarheid
De plas, de stranden en ligweides zijn toegankelijk, maar hou er rekening mee dat er af en toe groepen fietsers en hardlopers over de weg en fietspaden aankomen. De organisatie gebruikt het strand heel beperkt; slechts een klein deel is afgezet voor de zwemstart en zwemuitgang. De finish staat zo dat je het parcours niet hoeft over te steken om bij het strand te komen.

Op- en afbouwperiode
Woensdag 17-08 Start opbouw
Donderdag 18-8 Opbouw
Vrijdag 19-08 Opbouw
Zaterdag 20-08 Wedstrijddag. Avond: start afbouw
Zondag 21-08 Afbouw
Maandag 22-08 Afronding Afbouw 

Alternatieven
Neem je het zekere voor het onzekere voor een lekkere ongestoorde wandeling? Probeer eens De Hoge Dijk en de Gaasperzoom, het Diemerbos of het park en de polder bij Elsenhove (Amstelveen). Bij de Gaasperplas aan de noordkant is het Reggae Lake festival aan de gang.

Voor een langere wandeling van zo’n 2 uur raden we je één van onze jubileumwandelingen aan (Diemerbos, Amstelveen). Bekijk hier de wandelingen.

Meer over de DTS Ouderkerkerplas


Meer nieuws