Ga je mee schat zoeken in Groengebied Amstelland?

Publicatiedatum: 17 juli 2021

Geocaching: een leuke manier om de natuur in te gaan en er een speciaal doel aan te verbinden. Men noemt het ook wel schat zoeken voor volwassenen. En natuurlijk kun je dit ook in ons gebied doen!

Wanneer je bij een bezoek aan een recreatiegebied iemand volledig gefixeerd op zijn/haar mobiele telefoon ziet lopen, zou het zomaar eens een ‘geocacher’ kunnen zijn. Het is inmiddels een behoorlijk populaire hobby voor velen, maar wellicht heb jij er nog nooit van gehoord. Vandaar dat we hierbij graag een keertje in de wereld van het geocachen duiken. 

Digitaal schat zoeken
Wat je nodig hebt om te kunnen geocachen? Heel simpel: een smartphone plus een geocaching app. Een bekende en populaire app is die van Geocaching.com, maar je kunt via de app store ook andere apps downloaden. Vervolgens kun je aan de hand van het GPS-systeem van je telefoon op zoek naar verborgen schatten (‘caches’) die in heel Nederland verstopt zijn.

Je kiest welke geocache je wilt vinden en navigeert aan de hand van de coördinaten naar deze schat. Vooraf weet je niet precies welke vorm of maat de cache heeft, en ook niet precies hoe het verstopt is. Het kan bijvoorbeeld een kistje zijn of soms alleen een kokertje. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke cache heeft een logboekje waarin je als je vinder je naam en datum van vondst kunt vermelden. 

Op avontuur met kinderen
Geocachen is bij uitstek een leuke activiteit om met kinderen te doen. Door het spelelement is het een uitdaging om de schatten te vinden én is het voor kinderen van alle leeftijden vaak een laagdrempelige manier om mee de natuur in te gaan.

Geocaching in Groengebied Amstelland
In Groengebied Amstelland kun je ook goed geocachen. Zo goed, dat soms het beheer zelfs bijna op het verkeerde been werd gezet bij het aantreffen van een cache… Mocht je zelf een geocache in het gebied willen aanbrengen, dan moet je hiervoor toestemming vragen bij het beheer.

Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waaraan een cache moet voldoen. Zo mag je bijvoorbeeld uiteraard niet de natuur beschadigen bij het verstoppen van de schat en moet het beheer goed op de hoogte zijn waar een cache is verstopt. 

Veel plezier met schat zoeken in het gebied en vergeet natuurlijk niet om van de mooie omgeving te genieten!  


Meer nieuws