Ga voor de aanbevolen twee uur in de natuur in Groengebied Amstelland

Publicatiedatum: 9 november 2022

Voldoende tijd buiten in de natuur is heel goed voor je. Het heeft een positieve invloed op je humeur, prikkelt je creativiteit en is bovenal belangrijk voor je gezondheid. Maar kom jij genoeg buiten?

Uitdaging om voldoende buiten te komen
Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders goed op de hoogte zijn van de voordelen voor je gezondheid van tijd in de natuur doorbrengen. Alleen lukt het zo’n driekwart van de mensen niet om elke week twee uur buiten in de natuur te zijn! Vooral in het najaar kan het soms een uitdaging zijn natuurlijk: het wordt sneller donker en het weer kan een stuk onstuimiger zijn. 

#2uurnatuur Challenge
IVN Natuureducatie heeft daarom speciaal de #2uurnatuur Challenge in het leven geroepen. Om je een digitaal zetje te geven er vaker op uit te gaan en die broodnodige 120 minuten per week buiten in de natuur te halen. Aan de hand van uitdagingen, zoekkaarten, interessante weetjes en een dagboek voor het vastleggen van je waarnemingen in de natuur, krijg je per mail een extra dosis inspiratie en motivatie. 

Volbreng de challenge in Groengebied Amstelland
Als er ergens voldoende, inspirerende natuur te vinden is, dan is het wel in Groengebied Amstelland! Dus genoeg mogelijkheid om in ons grote, veelzijdige recreatiegebied deze challenge te volbrengen. Wie weet kun je je dag ’s ochtends starten met een korte wandeling in het Gaasperpark, voorafgaand aan je werk. Of breng je je vrije middag afwisselend door met een fietstochtje bij de Ouderkerkerplas, een struintocht in het Diemerbos of een vogelspotrondje in de Middelpolder. 

Kant en klare wandelingen en fietstocht
Helemáál handig, als je voldoende tijd hebt en in één klap aan je minimale 120 minuten buiten in de natuur wilt komen, zijn de jubileumwandeltochten in Groengebied Amstelland. Bij uitstek geschikt voor de #2uurnatuur Challenge deze herfst, én prachtige wandelingen al zeggen we het zelf! 


Meer nieuws