2021 Herfst kinderen met ouders

Leuke uitjes met kinderen in de herfstvakantie

Publicatiedatum: 18 oktober 2022

De herfstvakantie is in volle gang. Extra inspiratie voor leuke uitjes met kinderen is altijd welkom. In Groengebied Amstelland is er ook in de herfst van alles te beleven, hierbij een aantal tips!

Creatief met pompoen bij Pluktuin Amstelveen
Meer herfst wordt het niet deze herfstvakantie: bij Pluktuin Amstelveen kun je de hele week terecht om samen met je kids pompoenen uit te hollen. Jullie gaan hierbij aan de slag met speciaal gereedschap, zodat het uithollen makkelijk én veilig kan plaatsvinden.

Voor een extra feestelijk tintje in de vakantie kun je de pompoen bovendien extra versieren met mooie bloemen. Elke dag tot en met zondag 23 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Reserveren niet nodig!

2022 - Herfstvakantie tips pompoen uithollen // pompoenen_pluktuin_amstelveen.jpeg (51 K)

Wandelen en uitrazen met vijf kindvriendelijke wandelroutes
Weer of geen weer; kinderen moeten gewoon even naar buiten. Gewapend met regenjas en laarzen, of lekker met het zonnetje op je bol! Gelukkig kun je je lol op in Groengebied Amstelland, er zijn verschillende kindvriendelijke wandelroutes in het gebied te vinden.

Ga bijvoorbeeld op avontuur langs de Ouderkerkerplas, pluk erop los bij de pluktuinen langs de Amstel of spot de vogels in het Diemerbos en verdien een bijzonder diploma!

2021 Diemerbos Birdroute  // diemerbos-birdroute-house-of-bird-17-1500x2000.jpeg (114 K)

Paddenstoelen spotten
De prachtigste paddenstoelen zijn alweer in het gebied te vinden. Zo kun je bij de Gaasperplas tussen de bomen veel bijzondere exemplaren bewonderen. Bij groepen met berken zie je misschien de vliegenzwam en kijk ook goed op dood hout, hier zijn altijd wel paddenstoelen te vinden.

Kijk ook eens op het Instagramkanaal van onze boswachter Jelle, hij heeft diverse wonderschone paddenstoelen op de foto gezet! Tip: bij de schapenweide van Elsenhove zijn grote parasolzwammen te vinden.

2022 - Herfstvakantie tips paddenstoelen spotten // vliegenzwam_groengebied_amstelland.jpeg (66 K)

Klauteren, knuffelen en knabbelen bij Elsenhove
Even met de kids naar buiten maar ook iets lekkers erbij? Bij Speelboerderij Elsenhove kunnen kinderen naar hartenlust rond klauteren en ontdekken, en is er vóór, tijdens en na het spelen genoeg lekkers om van te genieten. 

Bij tHuis op Elsenhove kun je terecht voor een smakelijke snack, eenvoudige lunch en iets lekkers te drinken. Neem als je hier bent natuurlijk ook even een kijkje bij de dieren van de kinderboerderij. 

Fijne herfstvakantie in Groengebied Amstelland!


Meer nieuws