wandelen met de hond

Ligstranden en grasweiden vanaf 15 april verboden voor honden

Publicatiedatum: 15 april 2020

Vanaf vandaag 15 april zijn de ligstrandjes en grasweides bij de Ouderkerkerplas, Gaasperplas en de Hoge Dijk verboden voor honden.

Er zijn gelukkig nog voldoende plekken in de recreatiegebieden waar honden het hele jaar door los mogen lopen.

Zoals elk jaar zijn vanaf medio april honden niet meer toegestaan op de ligstrandjes en grasweides zodat deze bij de start van het zwemseizoen op 1 mei schoon en veilig zijn. Het officiële zwemseizoen duurt tot 1 oktober. Vanwege het coronavirus is op dit moment nog onduidelijk of de openbare zwemlocaties daadwerkelijk open gaan op 1 mei. De provincie Noord-Holland maakt deze beslissing op basis van de richtlijnen van het RIVM.

Honden losloopgebieden
Groengebied Amstelland heeft zes gebieden ingericht waar honden los mogen lopen in de zomerperiode. Buiten de losloopgebieden geldt de aanlijnplicht, tenzij op de borden anders staat aangegeven. Uiteraard zijn er ook in de omliggende gemeenten losloopgebieden voor honden te vinden, mocht het in de recreatiegebieden zo druk zijn dat het onmogelijk is om de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Ouderkerkerplas
Bruggetjes leiden naar eilanden in de Ouderkerkerplas waar honden los mogen spelen. Daarnaast is er een mooie wandeling rondom de plas mogelijk.

Gaasperplas
Aan de westoever van de plas mogen honden los lopen. Voor honden die graag zwemmen is het speciaal aangewezen hondenstrandje de ideale plek..

De Hoge Dijk
Recreatiegebied De Hoge Dijk beschikt over twee speelplaatsen waar de hond lekker kan springen en zwemmen in het water.

Diemerpolder
In het speciaal aangewezen losloopgebied in de Diemerpolder kunnen honden vrij spelen.

Middelpolder
In het recreatiegebied Middelpolder kan gewandeld worden met de hond aan de lijn. Ook zijn er twee grote velden zijn waar honden los mogen lopen.

Over-Amstel
Direct naast de parkeerplaats bij recreatiegebied Over-Amstel ligt een groenstrook waar honden los mogen struinen door het gras en tussen de bomen.

Meer informatie?
Stel gerust vragen aan de toezichthouders. Of bekijk onze hondenflyer.


Meer nieuws