Monumentale buitenplaats Wester-Amstel blijft open voor publiek

Publicatiedatum: 4 september 2019

Het bestuur van GGA feliciteert de stichting J.Ph.J.F.Lissone, eigenaresse van buitenplaats Wester-Amstel, met de nieuwe huurder en de blijvende openstelling van de tuin voor publiek.

In het najaar verhuist het kantoor van Groengebied Amstelland naar het voormalige woonhuis bij Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. Daarmee komt ruimte voor een nieuwe huurder in buitenplaats Wester-Amstel. Deze is gevonden in de Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds.

Respect voor het historische en publieke karakter
Søren Ludvig Movig, voorzitter en rentmeester van Lissone, is blij met haar nieuwe huurder: “Wester-Amstel krijgt met MKB Fonds een waardige opvolger van haar huidige gebruiker Groengebied Amstelland. Zij past bij het karakter, de historie en het gebruik van Wester-Amstel.” Lissone streeft naar een duurzaam beheer van Wester-Amstel, het behoud van de toegang voor het publiek en een blijvende betrokkenheid van vrijwilligers en familie. Dit streven wordt met de komst van het MKB Fonds verder ingevuld. Movig zegt: “Samen met onze vrijwilligers en het MKB Fonds gaan wij de komende jaren werken aan een nóg mooier Wester-Amstel”.

Vrienden van Wester-Amstel
De stichting Vrienden van Wester-Amstel gaat door met haar publiekswerk. Ruim 30 vrijwilligers helpen de tuinen en het park te onderhouden. Daar is ook de komende jaren ruimte voor kleinschalige, culturele evenementen, zoals een beeldentuin, kinderschilderen, openluchtconcerten en de poëzieroute. Ook blijft er plek voor de jaarlijkse publiekstrekkers Amstellanddag, Open Monumentendagen en de plantenruilbeurs. Er wordt nagedacht over de realisatie van een oranjerie voor bezoekersontvangst en vrijwilligers en de opzet van een biologische moestuin. Zo kunnen bezoekers blijvend genieten van deze 17e -eeuwse ‘lusthof’ in het Amstelland.

Open Monumentendagen
Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de nationale Open Monumentendagen. Vrijwilligers van Wester-Amstel staan klaar om tekst en uitleg te geven bij de historie en toekomst van Wester-Amstel. Ook is er een marktstal met biologische ‘Wester-Amstel’ producten.


Meer nieuws