Pinnen op pontjes over de Amstel

Publicatiedatum: 5 augustus 2022

Ha, eindelijk! Vanaf nu kan je pinnen op onze twee pontjes De Fuut en de Smient. Op verzoek van vele recreanten kan iedereen vanaf nu met een pinbetaling naar de overkant.

In 2022 nog pin en cash
Op de borden bij de pontjes staat dat pinnen mogelijk is (dat hebben we het liefst), maar dat we dit seizoen als overgangsregel ook nog cashbetalingen accepteren. Vanaf 2023 betaal je voor je overtocht alleen nog via pin.

Pinnen wens recreanten
We stappen over op deze betalingsvorm, omdat veel recreanten hierom vroegen. In de coronatijd trokken vele mensen eropuit om te wandelen en te fietsen. Als ze wilden oversteken met de pont, hadden ze vaak geen cash geld bij zich. Dat probleem is er nu niet meer. Voor ons zelf zijn pinbetalingen ook veel handiger. We hoeven vanaf volgend jaar geen cashafdracht aan de bank te regelen.

Locatie afvaart
De pontjes vertrekken vanaf twee locaties op de Amstel:

  • De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan).
  • De Fuut vaart ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kun je de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Kosten overtocht
Wil je meevaren? Gezellig! De overtocht kost €1,00 per persoon. Een 10-rittenkaart is € 8,00 en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. 


Meer nieuws