2021 Pontjes langer in vaart

Smient en Fuut in september nog dagelijks in de vaart

Publicatiedatum: 31 augustus 2021

Trek eropuit met de fiets of benenwagen en maak een leuke overtocht over de prachtige Amstel.

Hele maand lang dagelijks heen-en-weertje
Normaliter varen onze pontjes in april en in september alleen in de weekenden en in de maanden daar tussenin alle dagen van de week. Door de geldende coronamaatregelen in april moesten de pontjes langer aan de ketting blijven liggen. Daarom intensiveren we het vaarseizoen in de maand september. In plaats van elk weekend, varen de pontjes alle dagen van de week in deze maand!

Mondkapje en afstand houden
De huidige RIVM-maatregelen gelden nog steeds op en rond de pontjes. Dus houd 1,5 meter afstand van de mede-opvarenden en draag een mondkapje. Er mag een beperkt aantal mensen aan boord en de betaling (€1,- per overtocht) is contant bij de schipper. De pontjes varen dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

Pontveer De Smient
Met pontje De Smient kun je tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert overvaren.

Pontveer De Fuut
Pont De Fuut vind je ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kun je de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Fietsen of wandelen in Groengebied Amstelland
Heb je wat inspiratie nodig waar je kan fietsen of wandelen? Geen nood!
Kijk hier voor leuke fietsentochten.
Kijk hier of hier voor geweldige wandeltochten van Wandelnetwerk Noordholland. Een aantal daarvan loopt door Groengebied Amstelland waarbij je ook de pontjes tegenkomt!

Alvast een fijne overtocht gewenst!


Meer nieuws