Wildplukken tijdens kruidenwandeling in Diemerbos

Publicatiedatum: 28 juli 2021

Ben je in voor een leuke en leerzame activiteit in de natuur aankomend weekend? Ga dan mee op kruidenwandeling met een natuur-wildpluk gids in het Diemerbos!

Op zaterdag 30 juli neemt gids Patty Vegt je mee op een interessante wandeling in het Diemerbos. In twee uur tijd kun je samen met andere natuurliefhebbers op zoek naar al het moois dat het bos je in deze tijd te bieden heeft. 

Eetbare en geneeskrachtige kruiden
Tijdens deze kruidenwandeling staan vooral eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden centraal. Wat kom je onderweg aan kruiden, bomen en struiken tegen en waarbij kan dit van pas komen? Zo zijn er kruiden waarvan wordt gezegd dat ze weerstand verhogend kunnen werken of nuttig kunnen zijn bij specifieke lichamelijke kwaaltjes.

Tips voor beginnende wildplukkers
Naast het feit dat wandelen in de natuur heel ontspannend én gezond is, steek je ook het nodige over de natuur op. De ervaren natuurgids Patty leert je waar je op moet letten als beginnend wildplukker, met speciale aandacht voor eetbare wilde planten. Wat je ervoor nodig hebt? Makkelijke (wandel)schoenen, een flesje water en een zakje of bakje.

Startpunt van de kruidenwandeling aanstaande zaterdag is House of Bird. Bezoek de website van Local Nature Guide voor alle praktische informatie en om je aan te melden.


Meer nieuws